NESVAKIDAŠNJE Evo na kom mestu će biti sahranjen Rajko Dujmić

Među velikanima

Rajko Dujmić
Foto: YouTube/printscreen

Hrvatski Muzičar Rajko Dujmić, koji je u utorak preminuo od posledica saobraćajne nesreće, biće sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, javlja RTL. Grobno mesto među zaslužnim građanima porodici Rajka Dujmića ustupiće Grad Zagreb.

Rajko Dujmić
Foto: YouTube/printscreen

“Komisija predlaže gradonačelniku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog predloga gradonačelnik Grada Zagreba može doneti zaključak o dodeli zemlje za grobno mesto, čije troškove snosi Grad Zagreb”, rekao je za RTL Patrik Šegota, vođa Podružnice Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga.

Tu se nalaze grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i ostalih velikana. Troškove izgradnje grobnice i same sahrane pokriva porodica, a društvo hrvatskih kompozitora takođe je spremno da da svoj doprinos.

“To bi svakako bilo nešto što bismo mi podržali s obzirom na to da sasvim sigurno postoji veliki broj obožavatelja, prijatelja koji će idućih godina poželeti da posete Rajkov grob. Mislimo da bi bilo dobro da to bude mesto koje će lako naći na groblju”, rekao je Antun Tomislav Šaban, sekretar Hrvatskog društva kompozitora.

Rajko Dujmić
Foto: YouTube/printscreen

Inače, Rajkova porodica se odlučila na kremaciju koja će biti sledeće nedelje na zagrebačkom krematorijumu. Kolege i prijatelji hteli bi da se oproste od Rajka i uz muziku.

“Mi ćemo prirediti jednu komemoraciju ili možda i koncert (!), još nemamo tačnu definiciju toga, ali to će svakako biti u septembru. Znači, kad se ljudi vrate s godišnjih odmora, s mora. Nema potrebe da žurimo i želimo samo da to bude dostojanstveno i primereno Rajkovom značaju i veličini”, zaključio je Šaban.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi