Eva Ras
Alo/Dejan Briza
Eva Ras

Alo/Dejan Briza

Eva Ras, Foto: Alo/Dejan Briza

Poznata glumica Eva Ras u razgovoru sa Alo.rs progovorila je o legendarnom Dušanu Makavejevu, srpskom režiseru i scenaristi.

Umetnica je izjavila da nije bila obaveštena o smrti čuvenog Makavejeva, ali je saznala da će se komemoracija u njegovu čast održati u Kinoteci.

Videvši da je na komemoraciji pušten insert iz autobiografskog filma Makavejeva "Rupa u duši" u kojem postoje kadrovi Ramba Amadeusa, kako plovi čamcem po reci, ona je ostala, kako kaže, preneražena:

"Na komemoraciji, da Makavejeva predstavlja Rambo Amadeus, pa to je skandal!", rekla je glumica i dodala: "Taj genijalni reditelj to nije zaslužio!"

Eva Ras

Alo/Dejan Briza

Eva Ras, Foto: Alo/Dejan Briza

Eva je potom otišla u neku od kancelarija gde je saznala da komemoracija nije bila organizovana od strane Kinoteke:

"Zar je moguće da komemoraciju Makavejevu nije Kinoteka priredila nego su pustili nekom udruženju gde neke "jajare" vode udruženje i da se oni opraštaju od Makavejeva, ili još gore da su pustili to rođacima, tetkama, strinama ili ne znam kome, da pričaju šta je on voleo, šta je pokojnik voleo... Pa u umetnosti nema pokojnika, u umetnosti ima genija i mi smo dužni da ga ispratimo kao takvog!", rekla je umetnica.

Ostatak intervjua pogledajte u video prilogu: