Tanja Savić
Alo.rs
Tanja Savić

Alo.rs

 Foto: Alo.rs

On je gostujući na TV Prva rekao da izvođenje iz zemlje maloletne dece koja su dvojni državljani, a bez saglasnosti majke, potpada pod Hašku konvenciju iz 1980. godine o pravnim aspektima otmice dece.

Tanja Savić

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

"Mi smo politički pokrenuli priču, obavestili smo australijske organe, postupak se formalno pokreće pred australijskim tužilaštvom. Niz pravnih procedura pre toga radi naše Ministarstvo pravde. Kada postupak bude pokrenut, on će trajati nekoliko nedelja", rekao je Dačić.

"Ako je bilo propusta države Srbije, verovatno su oni posledica falsifikata", rekao je on.

Uputio je savet majci Tanji Savić da bude u komunikaciji sa Ministarstvom pravde, a sa Ministarstvom spoljnih poslova već učestalo komunicira.

Da li smatrate da će slučaj biri razrešen u korist Tanje Savić?

 

Objasnio je da je rešavanje ovakvih problema jedna od konzularnih funkcija naše diplomatije i nada se da će imati uspešan i srećan kraj.

Pevačica Tanja Savić tvrdi da joj je suprug s kojim je brak zaključila u Australiji bez saglasnosti odveo decu u tu zemlju tokom aprila.

Za pomoć u ovom slučaju se obratila Ministarstvu spoljnih poslova a uključeno je i Ministarstvo pravde Srbije kako bi se pred organima Australije poveo postupak za vraćanje maloletne dece.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

itd.

15.08.2020 12:21

brao tanja vratices ti svoju decu samo se bori pomoce ti ko moze mislim na drzavu svi smo uz tebe

Vladimir

15.08.2020 12:52

Naš život je rezultat zbira naših odluka ali bolje se opasuljiti ikad nego nikad.