OGLASIO SE DRŽAVNI VRH SRBIJE Jasno stali iza slučaja Tanje Savić!

O slučaju dece Tanje Savić, Srbija obavestila Australiju

Tanja Savić
 Foto: Alo.rs

Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je australijske organe o prijavi pevačice Tanje Savić da su joj deca odvedena u tu zemlju bez njenje saglasnosti, a pošto Ministarstvo pravde prikupi dokaze, biće pokrenut postupak, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je gostujući na TV Prva rekao da izvođenje iz zemlje maloletne dece koja su dvojni državljani, a bez saglasnosti majke, potpada pod Hašku konvenciju iz 1980. godine o pravnim aspektima otmice dece.

Tanja Savić
Foto: YouTube/printscreen

"Mi smo politički pokrenuli priču, obavestili smo australijske organe, postupak se formalno pokreće pred australijskim tužilaštvom. Niz pravnih procedura pre toga radi naše Ministarstvo pravde. Kada postupak bude pokrenut, on će trajati nekoliko nedelja", rekao je Dačić.

Dodao je da se radi o dosta komplikovanom slučaju, jer su deca dvojni državljani, ali je nesporno da bez saglasnosti roditelja ne možete da vodite maloletnu decu iz Srbije.

"Ako je bilo propusta države Srbije, verovatno su oni posledica falsifikata", rekao je on.

Uputio je savet majci Tanji Savić da bude u komunikaciji sa Ministarstvom pravde, a sa Ministarstvom spoljnih poslova već učestalo komunicira.

Da li smatrate da će slučaj biri razrešen u korist Tanje Savić?

Ukupan broj glasova: 581

 • Da, svakako!: 81% (468)
 • Ne: 11% (65)
 • Nemam mišljenje!: 8% (48)

Objasnio je da je rešavanje ovakvih problema jedna od konzularnih funkcija naše diplomatije i nada se da će imati uspešan i srećan kraj.

Pevačica Tanja Savić tvrdi da joj je suprug s kojim je brak zaključila u Australiji bez saglasnosti odveo decu u tu zemlju tokom aprila.

Za pomoć u ovom slučaju se obratila Ministarstvu spoljnih poslova a uključeno je i Ministarstvo pravde Srbije kako bi se pred organima Australije poveo postupak za vraćanje maloletne dece.

Povezane vesti

 • Korisnik: Vladimir
  15/08/2020 - 12:52
  Naš život je rezultat zbira naših odluka ali bolje se opasuljiti ikad nego nikad.
 • Korisnik: itd.
  15/08/2020 - 12:21
  brao tanja vratices ti svoju decu samo se bori pomoce ti ko moze mislim na drzavu svi smo uz tebe
 • Korisnik: itd.
  15/08/2020 - 12:17
  koji mogu
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi