Dragana Mirkovic
Dejan Briza
Dragana Mirkovic

Dejan Briza

Dragana Mirkovic, Foto: Dejan Briza

Muzička zvezda Dragana Mirković ugostila je ekipu „Alo!“ u rodnom Požarevcu. Lep i sunčan dan iskoristila je i da bi nas odvela na piknik u selo Ljubičevo, do ergele konja, gde smo razgovarali o Uskrsu, uskršnjoj trpezi, običajima, ali i porodici...

PROČITAJTE JOŠ:

DA JE MENI OVE NOĆI... Evo zbog čega je Karleuša RONILA GORKE SUZE pred milionima ljudi! Uradila nešto što nije NIKADA do sada! (VIDEO)

KARIJERU GRADILA GU*ICOM Stanija najbrutalnije izvređala Sandru Afriku, otkrila koji pevač je varao ženu sa NJOM! ŠOK!

SVE JE PREVARILA Luna uradila nešto zbog čega su gledaoci bili BESNI na nju! RASKRINKALI je na društvenim mrežama, njen NASTUP svi komentarišu

 

Kako izgleda proslava Uskrsa u vašem domu?

- Toplo, porodično, emotivno, intimno i svečano. Ukratko, onako kako se očekuje od najvećeg hrišćanskog praznika.

Ko se najviše raduje Uskrsu u vašem domu?

- Svi se radujemo podjednako. Kada su deca bila mlađa, oni su se oni najviše radovali, ali danas se to izjednačilo. Svi uživamo u pripremi trpeze, prazničnoj atmosferi, gostima, običajima...

Koje običaje upražnjavate?

Dragana Mirkovic

Dejan Briza

Dragana Mirkovic, Foto: Dejan Briza

A ko na kraju pojede jaja?

- Deca nisu ljubitelji kuvanih jaja. Vole da se kucaju, da učestvuju u farbanju, ali baš u jelu, ne. Uzmu po jedno jer takav je red, ali ništa više od toga.

Šta još praktikujete osim kucanja?

I šetaju po Beču tako obeleženi?

- Ne, taman posla. Toga dana ne idu nigde i niko nam od gostiju ne dolazi. To je dan za farbanje uskršnjih jaja i tada smo u kući, sami.

 Otkad praktikujete te običaje?

- Otkad sam bila devojčica. Svemu su me naučile mama i baka. I običajima i kako da pripremim trpezu koju ja danas spremam svojoj porodici. Izuzetno sam vezana i za kuću i za tradiciju, veliki sam vernik i uživam u svim praznicima a pre svih, u Uskrsu.

 Da li sami pripremate hranu ili imate pomoć?

- Imam pomoć u kuhinji, pa tako i u vezi s trpezom. Ja sam vrlo sposobna kada je o kuvanju reč, ali bih lagala kada bih rekla da sve sama pripremam. Insistiram na tome da uvek napomenem da imam pomoć, da ljudi ne misle kako ja sve sama radim i sve postižem. Volim da kuvam i vešta sam u kuhinji, ali, nažalost, nemam vremena da joj se posvetim na dnevnom nivou.

Dragana Mirkovic

Dejan Briza

Dragana Mirkovic, Foto: Dejan Briza

Kako izgleda Uskrs u vašem domu i od čega se sastoji trpeza?

Pečenje je praseće ili jagnjeće?

- Svi volimo prasetinu i jedemo isključivo nju.

A kalorije?

- Nismo nikada bili porodica koja broji kalorije. Ne znamo šta je to. Srećom, deca s tim nemaju problema, a mi imamo pokoji kilogram viška, ali se time ne opterećujemo.

Dragana Mirkovic

Dejan Briza

Dragana Mirkovic, Foto: Dejan Briza

Zadovoljni ste svojim izgledom?

Dragana Mirkovic

Dejan Briza

Dragana Mirkovic, Foto: Dejan Briza

A znate onu srpsku „treba stati sa hranom kad je najlepše“?

Ne vidi se na vama da toliko jedete...

- Do pre pet godina nisam imala problema s viškom kilograma. S prirodnom promenom, a i s godinama, metabolizam je počeo da mi se usporava i tako su se pojavili kilogrami viška. Imam i problema sa štitnom žlezdom, ali se ja ne opterećujem. Uživam u životu i hrani.