Buba Miranović
Printscreen
Buba Miranović

Printscreen

Buba Miranović, Foto: Printscreen

Pročitajte još:

 

 

U samom zenitu slave se povukla iz javnosti i posvetila privatnom životu, pa punih deset godina nismo imali prilike da je vidimo u javnosti.

Danas je povremeno viđamo na javnim događajima, a u šestoj deceniji izgleda kao da joj vreme ne može ništa. Imidž je drastično promenila.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BUBA MIRANOVIC (@bubamiranovic.official) on Oct 18, 2018 at 4:36pm PDT

 

 

Kao tinjedžerka pohađala je srednju medicinsku školu, zbog toga što joj je majka bila medicinska sestra. Želela je da studira medicinu i bude lekar, ali je vremenom shvatila da je njen životni put muzika.

Nakon završene niže muzičke škole upisuje uporedo sa medicinskom i srednju muzičku školu. Potom Pravni fakultet u Beogradu, koji posle nekoliko meseci napušta i počinje da snima pesme.

U jednom momentu odlučuje se za drastičnu promenu i biva prva pevačica na javnoj sceni koja je ofarbala kosu u ljubičasto i time postala prepoznatljiva na estradi.

Malo je poznata činjenica da je pesma „Šu, šu, Šumadijo”, sa albuma iz 1992, obrada pesme Olivere Katarine iz 1967. Ali je zato pevač Aca Lukas pesmu „Jagnje moje” koju je Buba snimila 1995. obradio na svom albumu iz 2006.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BUBA MIRANOVIC (@bubamiranovic.official) on Jul 29, 2018 at 5:10am PDT

 

Godine 2008. vratila se na muzičku scenu, snimila jednu pesmu i ponovo nestala.