Dejan Nestorović
printscreen
Dejan Nestorović

printscreen

Dejan Nestorović, Foto: printscreen

Borac za ljudska prava i direktor novosadske NVO ,,Sigurna pozicija’’ Dejan Nestorović insparciju za svoj fatalni roman ,,Vreme je za skidanje’’, nalazi u Sahari, obilazeći severno-afrički kontinet.

- Svakog oktobra dolazim ovde da potrošim svoje snove i oslobodim svoje nade. Ne žurim... Ovde je sve moguće i ništa nije strano. Temeljno radim na romanu i uživam dok pišem u Sahari, gde svaki greh izgleda kao pričest - kaže za alo.rs Dejan Nestorović i dodaje da će njegov roman biti umetničko delo koje će se čitati na svim kontinetima čak i za sto godina.

Dejan Nestorović

printscreen

Dejan Nestorović, Foto: printscreen

- Roman je živ, pun boja. To je traganje moje duše za apsolutnom slobodom, ljubavlju i pravdom počev od Novog Sada, Rima, mondenskog ostrava Kapri na jugu Italije, Sant Morica u Švajcarskoj, preko Ria De Ženeira do Sarajeva. Kroz radnju romana opisujem put kojim niko ne ide. To je put mladog čoveka koji želi da nađe ključ do ljudskog razuma i da pokuša da razdvoji dobro od zal. Jedno je sigurno, zlo je uvek na svetu bilo jače, ali dobro se bori da pobedi. Ja moram, a želim, bez predaje, da saznam da je prividu kraj, i moram da sazanam istinu, koja nam u današnje vreme uvek izmiče i u kojoj mnoge priče ostaju nedorečene. Maske nosimo svi, kada nas gleda svet, lice skrivamo, ali ubrzo dolazi kraj. Mnogi uzori pobožnosti, trezvenosti, pravednosti, iz javnog života se tresu, na pomen greha, dok će taj ,,greh’’u romanu izgledati kao pričest i ispovest za njihovo spasenje. ,,Vreme je za skidanje’’ je žitije liberalizama i slobodne misli sa izraženim pravednim nacionalnim duhom. Italijanski pisac i publicista i TV lice Roberto Saviano je moj uzor - kaže Nestorović navodeći da je roman autobiografski. 

Dejan Nestorović

printscreen

Dejan Nestorović, Foto: printscreen

- Neće biti uvredljivog sadržaja, već će samo pasti maske sa lica mnogih licemera. U romanu tragam za slobodom, vagajući sreću i uporedjujući živote svojih prijatelja, koji žive širom sveta, počev od ekonomski siromašnog, a prelepog Tunisa do bogatog Sant Morica. ,, Vreme je za skidanje'' je roman strasti i slobode. U meni se, takođe, bore budala, idiot i genije. Bojim se da će pametniji popustiti i prvi skinuti svoju masku sa lica - poručuje Nestorović u razgovoru za alo.rs.