Darko Lazić
printscreen
Darko Lazić

printscreen

Foto: printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji i najfatalniji po njega dogodio se 23. oktobra prošle godine kada je Lazić doživeo tešku saobraćajnu nesreću u blizini Brestača zbog čega je protiv njega podneta prekršajna prijava.

Kada je sebi ugrozio život, pevač je vozio bez vozačke dozvole i brzinom od 150 kilometara na sat, zbog čega mu slede još dve prekršajne prijave.

Lazić je potvrdio da ne beži od krivice i da je svestan svega.

"Kao što sam rekao, kako sud odluči, tako će i biti. Ako se ustanovi da sam kriv, za svoju krivicu ću i odgovarati. Ja ne bežim od zakona, on je isti za sve. Kada sud odluči kolika je novčana kazna, ja ću je platiti, plus sve ostalo što bude trebalo. Znam da se neće sve završiti na novčanoj kazni, ali ja ću sve ispoštovati", iskren je Lazić.

Darko Lazić

Dejan Briza

Darko Lazić, Foto: Dejan Briza

Vujanić: Lazić mora da odgovara!

Po rečima Milana Vujanića, profesora Saobraćajnog fakulteta u Budvi, pevač Darko Lazić mora da bude procesuiran i osuđen.

"On je javna ličnost i njegovi postupci imaju posebnu težinu. On ne bi mogao da se ponaša tako da ga niko ne štiti. Vozio je bez dozvole, pijan, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je bilo povređenih, sve to su dela zbog kojih mora završiti u zatvoru. I u zatvoru postoji bolnica, pa tamo može da nastavi lečenje, kaže profesor Vujanić.

Otežavajuća okolnost kod profesora je uticaj popularnog pevača na njegove obožavaoce, ali i celu javnost.

"Ukoliko se on bahato parkira, vozi bez dozvole ili pijan, onda se i obični ljudi pitaju zašto oni ne bi mogli to isto. Javnost vidi da on za to svoje ponašanje nije sankcionisan, da nastavlja da se ponaša kako hoće a to je nedopustivo", kaže Milan Vujanić.

Darko Lazić

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

10 prekršaja za 6 godina

Lazić od 2013. godine ima zabeleženo preko 10 prekršajnih prijava. Darko je poslednjih pet godina vozio,a da mu je pri tome bila oduzeta vozačka dozvola. Uglavnom se Lazićevi prekršaji svode na vožnju bez dozvole ili preterano brzu vožnju. Ima kazni i za nepropisno parkiranje, kao i to da je vozio neregistrovano vozilo. Kada se uzme sve u obzir, Lazić se ne može pohvaliti time da poštuje pravila u saobraćaju, te će za iste morati i da odgovara. Postoji mogućnost da mu zbog brojnosti prekršaja i zato što je više puta napravio identično delo prekršajne prijave budu preinačene u krivičnu.

Podsećanja radi, u trenutku udesa Darko je vozio nepropisnom brzinom od 150 kilometara na čas, zbog čega će dobiti četiri kaznena poena i moraće da plati kaznu od 10 do 20.000 dinara. Tu nije kraj, pošto je vozio bez vozačke dozvole, što mu donosi još 14 kaznenih poena i novčanu kaznu od 100. do 120.000 dinara ili od 15 do 60 dana zatvora. Takođe, treba napomenuti da pevač nema mogućnost sporazumnog priznanja krivice jer ima više od dve prekršajne prijave.