Đani, Goca Božinovska, Lepa Brena
E-stock, Printscreen/Instagram
Đani, Goca Božinovska, Lepa Brena

E-stock, Printscreen/Instagram

Đani, Goca Božinovska, Lepa Brena, Foto: E-stock, Printscreen/Instagram

Mnogo pevača sa domaće scene danas ima milione, vile sa bazenom, ali u detinjstvu nisu sanjali koru hleba.

Goca Božinovska, Radiša Trajković Đani,Lepa Brena i mnogi drugi odrasli su u siromaštvu da je bilo dana kada doslovno nisu imali za hleb. Radom su postigli mnogo, a nije ih sramota da do detalja govore o tome u kolikoj su nemaštini odrastali.

Đani čuvao koze i jeo pasulj

O nemaštini u detinjstvu govorio je i Radiša Trajković Đani, koji je otkrio da je čuvao koze i odrastao na pasulju.

- Živeo sam u skromnoj porodici. Moj otac je vozio autobus, imao sam stoku, čuvao sam koze i sejao krompir. Moje detinjstvo je bilo skromno, ali lepo. Najteže mi je padalo kad sam morao da čuvam koze, a moji vršnjaci su išli da igraju fudbal. To sam morao da radim, one su nam donosile mleko, mnogo smo ih pazili. Na Kosovu niko nije bio gladan, imali smo hranu, ne sve što poželimo, ali dovoljno da ima za sve. Pasulj smo najviše jeli, nismo mogli baš puno da biramo - rekao je pevač koji danas poseduje nekoliko luksuznih nekretnina u Beogradu i jedan je od najplaćenijih pevača na našoj estradi.

Đani

E-stock

Đani, Foto: E-stock

Pevač je kupio tri stana, dok će u jednom živeti sa suprugom Slađom, druga dva ostavlja sinovima. Trajkovići su godinama planirali da ulože u stanove i obezbede sinove Marka i Miloša. Slađa i Đani uselili su se u stan koji ima 100 kvadrata i vredan je oko 460.000 evra. Druga dva stana tek su počela da se grad. Stanovi za sinove koštaće po 290.000 evra. Te tri nekretnine koštaće ga više od milion evra, ali će ih isplaćivati na rate kroz kredit koji je podigao u banci.

Goca priznala da je skakala od sreće kad dobije porče hleba

Goca Božinovska kaže da su joj komšije poklanjale iznošenu garderobu da bi imala šta da obuče.

- Moj otac je bio mnogo bogat čovek dok je živeo u Makedoniji. Sve je napustio kada se oženio mojom majkom i kada se preselio u Srbiju. Imao je petoro dece i ostalo je sve njima. Nikada nisam pitala za to, ništa tražila nisam niti me je zanimalo. Ovde smo sastavljali kraj s krajem! Nosila sam stvari koje su mi komšije poklanjale, nisam imala šta da obučem. Pre podne sam išla u školu, a po podne sam radila kod nekog i, kad mi daju parče hleba i premažu kajmak, ja hoću da crknem od sreće! Tokom zime smo jeli krompir koji tati daju kada nadniči, verujte mi da ne mogu da vidim krompir sada, smučio mi se. Zato danas mogu da preživim s milionima, ali i sa jednim dinarom jer sam navikla na sve - rekla je Goca o svom odrastanju.

Goca Božinovska

Printscreen

Goca Božinovska, Foto: Printscreen

Brena jela hleb i jogurt

Pevačica Lepa Brena na javnoj sceni traje više od četiri decenije, a dans njeno bogatstvo se meri u milionima evra. Međutim, u detinjstvu bila veoma siromašna, ali njena karijera je od 1980. godine krenula uzlaznom putanjom i sada pevačica živi pravu bajku.

- Doslovno sam bila gladna kada sam otišla u Beograd da studiram turizam i tamo provela šest meseci. Sećam se kako sam očajnički štedela novac da mogu na ekskurziju u Kupare pokraj Dubrovnika. Jela sam hleb i jogurt, pa ako sam htela slatko malo sam pošećerila - pričala je Lepa Brena. Jednog dana sam totalno pokisla i na košavi stajala na autobuskoj stanici, gladna i jadna, a uz noge mi se stisnuo neki mali pas. Drhtali smo od hladnoće, nebo je proparala munja i kao da mi je prosvetlila mozak. Rekla sam sebi: "Nemam novca ni za knjige ni za hranu, od danas uzimam život u svoje ruke".

Brena i njen suprug danas poseduju vile i nekrerinine, kako u Srbiji tako i u Americi, a vlasnici su i luksuzne jahte.

Lepa Brena

Instagram/printscren

Lepa Brena, Foto: Instagram/printscren

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Nada

15.02.2021 12:56

Kada seljak izadje iz opanaka i obuce cipele kurci se za sve pare ! Preko noci moze se opet vratiti na pasulj i koru hleba!

Mica Haubica

15.02.2021 19:55

stiže poreska uprava na pasulj