Jelena Karleuša
Nenad Vujanović/Alo!
Jelena Karleuša

Nenad Vujanović/Alo!

Jelena Karleuša, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Brutalni napad praćen jezivim psovkama, uvredama, nasrtajem i davljenjem fotoreportera osudila je javnost, ali i Udruženje novinara, dok su kolege „male od skandala“ ostale gotovo neme!

PROČITAJTE JOŠ:

Jelena Karleuša

Alo!/V. Đ.

Iako naše javne ličnosti najglasnije podržavaju sve javne kampanje protiv nasilja, čini se da su na ovom ispitu pale.

Tako smo pokušali da stupimo u kontakt sa Karleušenim kolegama iz „Zvezda Granda“, ali su na sve načine pokušali da nas izbegnu.

Marić: Karleuša će morati na lečenje!

Profesor dr Jovan Marić kaže da, ukoliko se branioci Jelene Karleuše budu pozivali na smanjenu uračunljivost njihove klijentkinje u momentu izvršenja dela, moraće to i da dokažu. A ukoliko to dokažu, onda ona mora na psihijatrijsko lečenje. - U takvim slučajevima veštak ima glavnu ulogu, a nakon psihijatrijskog veštačenja se utvrđuje da li je osoba u trenutku izvršenja dela zaista bila neuračunljiva. Onda se veštači da li je takva osoba opasna po okolinu i da li postoji rizik da delo ponovi, a u skladu sa tim se odlučuje da li da se jednom nedeljno javlja na psihijatrijsko lečenje ili se pak hospitalizuje i leči pod nadzorom i u zatvorenom prostoru psihijatrijske ustanove. Ako se Karleuša na sudu bude pozivala na smanjenu uračunljivost, onda će morati da poštuje sudske odluke - kaže za „Alo!“ dr Jovan Marić, koji je sudski veštak već 30 godina.

Tako nam je Viki Miljković rekla da je u gužvi, pa nas je uputila na svoj PR tim, odbijajući da nam da komentar.

Ana Bekuta nas je zamolila da je o tome ništa ne pitamo, a direktor „Granda“ Saša Popović ostao je nedostupan za komentar, budući da se, kako su nam objasnili, trenutno nalazi u Opatiji, a tamo valjda nema dometa! Jedino je Đorđe David imao komentar, i to takav da je bolje da ga nije imao. Ne samo da je stao na Jeleninu stranu već je istakao da bi bio nekoliko puta gori od nje.

- Je*ao bih majku svakom ko bi me na groblju slikao i snimao. Milion puta bih bio gori od nje. Ili bi on poginuo, ili bih ja poginuo.

Ma oko bih izvadio onom ko bi mi kopao po toj bolnoj rani i ko bi mi dirao porodicu. Ne samo da bih napao tog fotografa već bih mu i po automobilu skakao - zapenio je Đorđe David.

Iako je fotoreporter samo radio svoj posao na javnoj površini fotografišući javnu ličnost, a taj zadatak je dobio od svog nadređenog, Đorđe nije imao milosti.

Jelena Karleuša

Alo!/Nenad Vujanović

Jelena Karleuša, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

 

Karleuši preti zatvor do tri godine!

Iako je napadnuti fotograf Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti podneo krivičnu prijavu protiv JK, diva još nije privedena, niti uhapšena. Advokat Miloš Radulac za „Alo!“ objašnjava zbog čega je tako. - Tužilaštvo ocenjuje da li ima razloga za određivanje pritvora, na primer, kako ne bi ponovila delo ili pobegla, a o tome da li će neko biti uhapšen ili ne odlučuje sud. Verovatno su procenili da ovde nema elemenata za hapšenje - kaže advokat za „Alo!“ i objašnjava šta će se dalje dešavati i kako će Jelena moći da se brani za delo koje je počinila. - Ona ovde neće moći da negira delo, jer se na snimku sve vidi. Moći će eventualno da se poziva na smanjenu uračunljivost i duševni bol zbog gubitka majke i mesta na kojem se incident desio - kaže Radulac i dodaje da će sud najverovatnije to delo okarakterisati kao uvredu i izreći novčanu kaznu od 150.000 dinara. - Članom 138 Krivičnog zakonika propisano je da će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora u trajanju do jedne godine kazniti onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica ili njemu bliskog lica. Međutim, ako je usled izvršenja dela došlo do uznemirenosti građana ili drugih teških posledica, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine - naglašava Miloš Radulac.

- Mogao je i da odbije taj zadatak, po cenu otkaza. Ponavljam, groblje i crkva su sveta mesta. Ja nemam majku, sestru sam sahranio u februaru… Kada bi mene neko u tom bolu i na tom mestu slikao, prošao bi 100 puta gore. Karma je kurva, uvek se sve vrati, zapamtite! - rekao nam je pretećim tonom bivši roker, a trenutni član žirija u „Zvezdama Granda“.

Taman kad smo pomislili da se niko od Karleušinih kolega neće usuditi da osudi njen postupak, Šako Polumenta i Halid Muslimović su nam dokazali da postoje i oni koji imaju hrabrosti da osude taj stravični napad.

- Ne mogu da verujem da osoba u zrelim godinama nekome psuje mrtvu mamu! Tu nema praštanja! Sačuvaj bože! Toliko sam se iznervirao, da ne mogu ni da komentarišem! Jezivo je, bljak, stravično! Ne mogu da shvatim osobe koje u psovkama koriste reč „mrtva“, pogotovo ako uz nju ide majka ili porodica! Šokiran sam! - rekao je Polumenta za „Alo!“, a potom dodao:

- Ne mogu da je prepoznam, jer je oduvek znala da se ponaša u javnosti. Reporter u srednjim godinama bio je nažalost samo kolateralna šteta užasnih situcija koje su je snašle u poslednje vreme. Ne podržavam ovakvu njenu reakciju, ali verujem da joj je preko glave svega.

Njegov kolega Halid Muslimović je imao sličan stav, ali je biranim rečima osudio napad na fotoreportera.

- Iako ima probleme sa novinarima, nije smela fizički da nasrne na lice koje radi svoj posao. Nadam se da se pokajala zbog tog postupka, ali je svakako teško ulaziti u nečiju narav i psihu. Pukla je, ponavljam, verovatno jer prolazi bolne trenutke, ali to da nekome psuje mrtvu majku nikako nije način i rečnik dostojan njene slave - kaže Halid Muslimović za „Alo!“.

Podsećanja radi, Karleuša je pre dva dana na Bežanijskom groblju fizički napala fotoreportera, a tada ga je davila, pljuvala i psovala. 

- Je*em li ti mrtvu mamu u pi*ku! Pi*ko jedna, pi*ko! To ti je posao?! Lešinari! Ma mamicu ti… M’rš! Aj’ napolje! Aj’ da te prebijem kao pi*ku! Ajde, bre, izađi! - vikala je Karleuša na fotografa koji je sedeo u automobilu, a nakon što je izašao, uhvatila ga je za vrat i počela da ga davi i pljuje. Pokušali smo da dobijemo komentar i od Jelene Karleuše, ali nam ni ona ni njen PR tim nisu odgovorili na pozive i poruke. 

PREPORUČUJEMO I:

Jelena Karleuša

Screenshoot Youtube

 

Komentari (5)

budi pametan i pravi se lud

16.06.2019 08:58

Dosla i kod nas nova vremena Posao je iznad svega! Nema drzave ni Boga Narod se vada ko stoka Neuracunljivima na celu pise Proracunljivi se prikrise Nekad je lud biti bolje Nego dati na sebe i svoje

ana

16.06.2019 09:46

Kakva dama,ostala sam bez teksta! Taj fotoreporter je samo radnik koji od plate mozda izdrazava porodicu i radi gde mu je naredjeno a doticna dama treba da postane svesna da nisu svi sponzoruse i da traze lovatore koji ce iz izdrzavati vec rade teske poslove kako bi prehranili porodicu na kojima cak bivaju fizicki i psihicki zlostavlani od strane doticnih DIVA. Sramota ko se pojavljuje u medijima!

SOS

16.06.2019 11:25

Slažem se sa Davidom. Paparazzi nemaju dušu.

Ana

16.06.2019 11:27

Jao Bože, na šta liči ovaj David sa ovim djozlucima... pa je l' se on pogledao u ogledalu? To su Karleušini djozluci? Pa drugi put neka uzme i njenu suknju...

milomir.dv

16.06.2019 12:32

Ne može da bira kad će da dođu.Pozoveš ih 1.000 puta,doći će i 1.001 put.