Cakana
Ataimages
Cakana

Ataimages

Foto: Ataimages

Dragica Radosavljević Cakana na snimanju novog spota za pesmu "Srpkinja je mene majka rodila" imala sasvim neočekivanu odevnu kombinaciju.

Pevačica se u spotu pojavljuje u posebnoj kreaciji poznatog kreatora Bate Spasojevića, tačnije u dugoj beloj haljini koja na sebi ima fresku Belog anđela.

Cakana

Ataimages

Foto: Ataimages

Poznato je da konzervativna javnost ne gleda blagonaklono na mešanje mode i verskih simbola, a Cakana ne mari za mišljenje drugih, već za sve ima jako jednostavno objašnjenje.

- Ne znam zašto se mnogi nešto čude. Volim svoju zemlju, patriota sam, ali i vernik. Čim sam videla ovu haljinu odmah sam je uzela, ali to nije sve. Uzela sam jednu i u crnoj boji - otkriva pevačica za domaće medije.

Cakana

Ataimages

Foto: Ataimages

Podsetimo, Beli anđeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileševe i spada u najpoznatije freske Srbije, ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepših radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Anđeo Gospodnji, obučen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuća, odnosno njegov prazan grob. Rađen je slobodnim, širokim potezima i odlikuje se monumentalnošću i visokom plastikom u modeliranju.

Pročitajte i:

 

Komentari (1)

Snežana

28.07.2020 02:03

Ne bih baš nazvala skrnavljenje, ali neumesno jeste