Božo Vrećo
Instagram/printscreen
Božo Vrećo

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Tokom koncerta uz sanitarne mere radi suzbijanja zaraze korona virusa, publika je koristila maske uz propisan razmak među ljudima.

Večerašnji koncert uz ovacije Vrećo je završio pesmom „Pašana“.

Ovaj regionalni izvođač sevdalinki objavio je šest albuma, a neke od najpoznatijih numera su „Pašana“, „Ko li noćas miluje ti kosu“, „Pandora“, „Elma“, „Sanjao sam“, „Krila“.

Božo u svojim nastupima ističe transrodnost muzike, a deklarisao se i kao homoseksualac. O svom opredeljenju rekao je sledeće:

-Meni je bilo bitno da ne budem muškarac na sceni dok pevam žensku pesmu. Želim da svaka žena oseti tu ženu u meni, a muškarci mušku kompnentu. Super je što ja funkcionišem kao takva osoba. Prevazilazim muško-ženske razlike, jer mislim da smo svi i jedno i drugo, samo što se većinu svog života stidimo da budemo i jedno i drugo, jer smo ograničeni poslom, porodicom, karijerom. Međutim meni sevdah upravo daje slobodu da budem i žena. Da imam svilenu kaftan haljinu u kojoj se mogu vrteti, koja je bajkovita. Nikada ne bih promenio pol, jer to ne bih bio ja. Moja me mama, u stvari, nikada nije odgajala da budem neko drugi. Znala je koga je rodila i uvek mi je govrila ‘budi to što jesi i prati svoje srce’, a ja to i radim“- kaže Vrećo.

Dok su ga neki mediji ishvalili ima i onih koji su očajni.

„U isto vreme kada se ljudima preti da će biti drastično kažnjeni sa 50 000 – 150 000 dinara ako slave krsnu slavu i još podstiču da prijavljuju komšije, kada se najvaljuje zabrana Božića, kada je svim domaćim pevačima zabranjeno da nastupaju u dvoranama, klubovima, i kafanama OVO drži koncert u Sava Centru jer promocija nastranosti ne sme da prestane“- kaže Slobodan Ilić u svom komentaru.

-Ko to dozvoljava, a nama se zabranjuje skup za slavu za više od petoro ljudi. Pitam se koliko bližnjih za slavu mi imamo ili treba i njih da eliminišemo- kaže Marina Petrović.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još:

Komentari (11)

Zrenjaninac

20.11.2020 23:08

Zar danas nije dan žalosti za sve, pa čak i za homoseksualce?

Mj

21.11.2020 05:01

Pitamse sta ovo znaci na dan smrti Patriarha drzi koncert usred Beograda a namaste pozatvarali lokale i pricate o nekim merama .SU

Dusan

21.11.2020 11:07

Pa sta sada,zar arena nije kovid bolnica? ja sada nista ne razumem...

@@@

21.11.2020 13:18

OVO peva na dan žalosti. Sramota. More mrs!!!

Rada

21.11.2020 15:37

Da ova država ceni sebe i nas, direktor Kombank arene bi dobio da plati kaznu da se puši a ovoj spodobi bi bio zabranjen ulaz u Srbiju za sledećih pet godina. Ovo je sramota. Još i vi prenosite njegova umetnička razglabanja o muškim i ženskim pesmam i haljinama!

Aco srbine

21.11.2020 20:41

Mi smo najjaca zemlja u regionu :-) nista ne moze a sve moze

Miki

21.11.2020 22:56

Nije on to namerno uradio ali dobro mu je doslo. Koncerti se ne organizuju danas za danas vec se planiraju u napred. Ali posto je prikriveni balija lepo mu se namestilo i nije mu bilo neprijatno. Osnovni je red i vaspitanje da sacekas, odlozis za 3 dana. Time pokazes da si covek pre svega, da imas postovanja i prema pavoslavlju i prema vernicima. E tada si svetski covek. A ovako samo prikriveni balija. p.s. to vam kazem ja koji sam agnostik.

velja

22.11.2020 09:44

A ko mu je dozvolio da održi koncert?

velja

22.11.2020 09:46

A na slavu 5 čoveka!Ko je ovde lud?

Gispi ue

22.11.2020 11:09

Помисли човек да су до те мере ишли да и смрт Иринеја помере за дан како би се концерт транв.одржао,жалосно!Изгледа да боље нисмо ни заслужили!

Zoran

22.11.2020 14:21

Ovo je stvarno sramno. Kakav koncert kad je dan zalosti? To vazi za sve. A i na nekim televizijama idu humoristicke serije. Sramota.