Bora Đorđević i Riblja čorba
Promo
Bora Đorđević i Riblja čorba

Promo

Bora Đorđević i Riblja čorba, Foto: Promo

Bora Đorđević i dalje ne može da se navikne da njegovog prijatelja Miše Aleksića više nema, a taman kada je počeo da prihvata jedan gubitak, stigla su ga još dva.

Džej i Tihomir Arsić, dva Borina draga prijatelja, takođe su nas napustila...

Ko priznaje, pola  mu se prašta:  Bora Đorđević

Milorad Milanković

Bora Đorđević, Foto: Milorad Milanković

- Jutros sam pogledao novine, i sa olakšanjem konstatovao da nije umro neko ko mi je blizak - utučeno je za Novosti, pričao Bora.

- Džeja je bilo nemoguće ne voleti. "Čorba" je prvi put išla 1990. na australijsku turneju upravo sa tada mlađanim Džejom. Bio je na početku karijere, drag i simpatičan - rekao je poznati muzičar.

Proslavljeni bend i preminulog pevača vezuje duhovita pesma "Gastarbajterska 2", snimljena na "Čorbinom" albumu "Nojeva barka" 1999.

Nabrajanje narodnjaka koji vikendom idu na tezge "preko grane" u svakoj strofi se završava onim čuvenim "i naravno Džej". Bilo je predviđeno da, na kraju pesme, kao gost Džej kaže "I naravno ja", ali se to nije realizovalo, jer u vreme snimanja pesme nije bio u Beogradu.

- Kad smo snimili tu pesmu, neki od pomenutih pevača su se ljutili, neki nisu, a Džeki je bio oduševljen - seća se Bora.

- Govorio mi je "Brate, hvala ti. Skočila mi cena, svi me zovu" - prepričavao je frontmen kultnog benda.

Džej preminuo umro Džej Ramadanovski

Alo!

Džej preminuo umro Džej Ramadanovski, Foto: Alo!

- Poslednji put smo se sreli na pumpi u Ćelijama, posle svirki za srpsku Novu 2017. Bilo je tu i pevanja i plakanja. Onda je došla 2020... - rekao je Đorđević.

- Ovo je sve toliko bolno. Slušam Bajagin koncert kod Plavog voza, i dva puta uzimam telefon da pričam sa Mišom o koncertu. Umro Džej, uzimam telefon da javim Miši. Svi u bendu tuguju... - ispričao je neutešni Bora.

PROČITAJTE JOŠ