Boki 13
Screenshoot Youtube
Boki 13

Screenshoot Youtube

Boki 13, Foto: Screenshoot Youtube

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal otvorilo je istragu protiv Bojana Jovanovskog - poznatijeg kao Boki 13 - i Zokija Kičeca, zbog navodnog primanja nagrade za nelegalan uticaj i pranje novca.

- Od 2. maja 2019. godine traje "lov", a sada je otvorena istraga - saopšteno je na konferenciji za štampu koja je oko 16:30h počela u Makedoniji.

Bojan Jovanovski

Instagram

Bojan Jovanovski, Foto: Instagram

Od novembra 2018. do aprila 2019. godine, prvi osumnjičeni - Boki 13 - koristeći svoj uticaj na javnog tužioca, pokušao je da ublaži situaciju u predmetu izvesnog osumnjičenog.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Drugi uhapšeni i osumnjičeni - Zoki Kičec - dogovarao je Bokijeve stalne sastanke sa osumnjičenim i njegovom suprugom, a dobili su 1.500.000 evra kako bi im pomogli i "olakšali slučaj". Sastanci su, kako se javlja, održani na više različitih mesta.

Prvo su tražili 8 miliona, a potom je dogovoreno 4 miliona evra za isplatu, na rate. Kada su posumnjali u tajnost sastanaka, prestali su da ih ugovaraju.

Bojan Jovanovski, Boki 13

Facebook/bojan.jovanovski13

Bojan Jovanovski, Boki 13, Foto: Facebook/bojan.jovanovski13

Bojan Jovanovski je takođe osumnjičen za pranje novca jer je nezakonito stečen novac koristio za lična zadovoljstva - kako bi kupovao skupocenu odeću, plaćao odmore...

Još uvek nije saopšteno ko je tužilac koji je primao mito.

Boki 13

Facebook/Bojan Jovanovski

Boki 13, Foto: Facebook/Bojan Jovanovski

Boki 13 biće saslušan danas (u ponedeljak, 15. jula), nakon što je uhapšen na granici sa Grčkom - "Bogorodica".

Pogledajte BONUS video: 

Vesna Rivas izgubila ogromnu sumu novca zbog Parova!