USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE! Albanka SABOTIRALA poene za Nevenu Božović! Makedonski žiri potpuno nepoznat našim pevačima i kompozitorima!

Mlada pop zvezda Nevena Božović nije se plasirala među prvih deset izvođača na „Pesmi Evrovizije“, ali pokazala je svoj raskošni talenat i oduševila fanove najgledanijeg evropskog muzičkog takmičenja. Lepa plavuša našla se na 17. mestu od 26. izvođača, a pobedu je odneo predstavnik Holandije Dankan Lorens, koji je od publike i stručnog žirija dobio 492 poena!

Evrovizija 2019
Evrovizija 2019, Foto: Screenshot

Najšokantniji trenutak na muzičkom takmičenju za Srbiju svakako je bio momenat kada je TV prezenter žirija iz Makedonije svojih 12 poena dodelio Albaniji, a Srbiju ostavio bez glasova.

 

No, srpski žiri je odlučio da Tamari Todevskoj, koja je bila makedonska predstavnica, da 12 poena. 

Evrovizija 2019
Evrovizija 2019, Foto: Screenshot

Društvene mreže su se usijale od negativnih komentara na račun Makedonije, a nikome nije bilo jasno zbog čega su komšije tako odlučile. Među prvima se oglasila Marija Šerifović koja je napisala:

Marija Šerifović
Marija Šerifović, Foto: Printscreen Youtube

- Makedonija nije dala nijedan poen Srbiji? Jesam li ja to videla dobro? Nađite ko je u njihovom žiriju. Nađite! - a potom je dodala da nikada više neće gledati „Pesmu Evrovizije“.

Marija Šerifović
Marija Šerifović, Foto: Screenshot Twitter

Gotovo sve zemlje koje su glasale nagradile su Makedoniju poenima od osam do 12, a mnogi su komentarisali da ovaj uspeh ima političku pozadinu jer su u februaru ove godine potpisali protokol za pristup ulasku u NATO.

Članovi žirija iz Makedonije potpuno su nepoznati domaćoj javnosti, ali i našim pevačima i kompozitorima. Predsednica žirija bila je Suzana Stefanovska, muzički novinar, Robert Vukelik, koji zasad ima osam pesama, DJ Tina, Risto Apostolov, kompozitor, i pevačica iz Albanije Fjola Ismaili, koja je 2017. učestovala na muzičkom takmičenju mladih talenata „Glas Albanije“. Ovaj žiri je Srbiju ostavio bez glasova, dok je Albaniji dao osam poena, kojoj je otišlo i 12 bodova od makedonske publike putem SMS-a. OVDE pogledajte Nevenin nastup!

Kompozitor Sanja Ilić Balkanika, koji je bio predsednik stručnog žirija iz Srbije, za „Alo!“ je rekao:

Sanja Ilić
Sanja Ilić, Foto: Alo!/Dejan Briza

- Zadovoljan sam Neveninim nastupom, ona je to maestralno uradila i pokazala kvalitet. Što se tiče činjenice da nam žiri iz Makedonije nije dao glasove, ne bih to previše komentarisao. Svako je glasao onako kako je želeo, bar što se tiče nas u Srbiji, nije bilo nikakvih dogovora. „Evrovizija“ je jedna pijaca i od toga ne treba praviti neku famu - rekao je Sanja i dodao da je čuo za neke od članova žirija iz Makedonije, ali da ih ne poznaje lično.

S druge strane, članica žirija Aleksandra Milutinović, koja je jedan od naših najpoznatijih tekstopisaca i kompozitora, rekla je:

- Nevena je imala odličan nastup, bila je na visini zadatka. Što se tiče glasova iz Makedonije, očigledno je da nam nisu sve komšije naklonjene. Nisam čula za članove njihovog žirija i ne mogu da govorim o ljudima koje ne poznajem - rekla je Milutinovićeva za „Alo!“.

Jedna od takmičarki sa ovogodišnje „Beovizije“, na kojoj je pretendovala na prvo mesto, bila je i mlada pop pevačica Dunja Vujadinović, a ona je prokomentarisala „Pesmu Evrovizije“ sledećim rečima:

Dunja Vujadinović
Dunja Vujadinović, Foto: Instagram

- Oduševljena sam Neveninim nastupom. Bila je fenomenalna i na visini zadatka! A što se tiče članova makedonskog žirija, verovatno su tamo poznati, ali verujem da je bilo daleko poznatijih muzičara iz Makedonije koji su mogli da sede na tom mestu.

Voditelj i muzičar Ognjen Amidžić takmičio se 2006. na „Beoviziji“ sa pesmom „Ludi letnji ples“. Kako kaže, muzika se puno promenila od tada, a za Nevenu ima samo lepe reči. OVDE pogledajte kako je predstavnica Albanije pokazala dvoglavog orla na finalu Evrovizije u Tel Avivu! 

- Podržao sam Nevenu. Imala je lepu, autorsku pesmu, i to cenim. Važno je da je ušla u finale, što se tiče žirija iz Makedonije, nikada nisam čuo za te ljude. Zaista sam iznenađen činjenicom da nam nisu dali poene - ispričao je Ognjen za „Alo!“.

Ognjen Amidžić
Ognjen Amidžić, Foto: E stock/I. Jovanović

Pevač Danijel Pavlović, koji se nekoliko puta takmičio na „Beoviziji“, za „Alo!“ je rekao:

- Nevenin nastup je bio lep, žao mi je što više novca nije uloženo u sam performans, ali ona je bila maestralna. Nije nas obrukala. Makedonci su imali svoj način glasanja, pa nam verovatno zbog toga nisu dali poene, imaju svoje pravo. A što se tiče njihovog žirija, zaista, nikad čuo - rekao je Danijel. OVDE pogledajte u kakvom izdanju se Končita pojavila na Evroviziji!

Danijel Pavlović
Danijel Pavlović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Duška Vučinić, članica srpske delegacije „Evrovizije“, takođe je bila iznenađena postupkom žirija iz Makedonije.

Nevena Božović
Nevena Božović, Foto: Profimedia

- Bili smo iznenađeni da njihov žiri nije prepoznao kvalitet jer je bio toliko očigledan. Članovi žirija bi trebalo da su muzički obrazovani jer na taj način umeju da prepoznaju kvalitet nečijeg glasa. Kolege su isticale da je Nevena najbolji vokal, a želim da se zahvalim i Crnoj Gori na 12 poena - rekla je Duška za „Alo!“. OVDE pročitajte da li će Nevena i sledeće godine na Evroviziju!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi