Nevena Božović
Screenshoot Youtube
Evrovizija 2019

Screenshot

Evrovizija 2019, Foto: Screenshot

Najšokantniji trenutak na muzičkom takmičenju za Srbiju svakako je bio momenat kada je TV prezenter žirija iz Makedonije svojih 12 poena dodelio Albaniji, a Srbiju ostavio bez glasova.

PROČITAJTE JOŠ:

Nevena Božović

Screenshot Instagram

Foto: Screenshot Instagram

SRPKINJA BOLJA OD AMERIČKE POP IKONE Isplivao snimak iz bekstejdža, naša Nevena pevala UŽIVO sa MADONOM! (VIDEO)

 

No, srpski žiri je odlučio da Tamari Todevskoj, koja je bila makedonska predstavnica, da 12 poena. 

Evrovizija 2019

Screenshot

Evrovizija 2019, Foto: Screenshot

Društvene mreže su se usijale od negativnih komentara na račun Makedonije, a nikome nije bilo jasno zbog čega su komšije tako odlučile. Među prvima se oglasila Marija Šerifović koja je napisala:

Marija Šerifović

Printscreen Youtube

Marija Šerifović, Foto: Printscreen Youtube

- Makedonija nije dala nijedan poen Srbiji? Jesam li ja to videla dobro? Nađite ko je u njihovom žiriju. Nađite! - a potom je dodala da nikada više neće gledati „Pesmu Evrovizije“.

Marija Šerifović

Screenshot Twitter

Marija Šerifović, Foto: Screenshot Twitter

Gotovo sve zemlje koje su glasale nagradile su Makedoniju poenima od osam do 12, a mnogi su komentarisali da ovaj uspeh ima političku pozadinu jer su u februaru ove godine potpisali protokol za pristup ulasku u NATO.

Kompozitor Sanja Ilić Balkanika, koji je bio predsednik stručnog žirija iz Srbije, za „Alo!“ je rekao:

Sanja Ilić

Alo!/Dejan Briza

Sanja Ilić, Foto: Alo!/Dejan Briza

- Zadovoljan sam Neveninim nastupom, ona je to maestralno uradila i pokazala kvalitet. Što se tiče činjenice da nam žiri iz Makedonije nije dao glasove, ne bih to previše komentarisao. Svako je glasao onako kako je želeo, bar što se tiče nas u Srbiji, nije bilo nikakvih dogovora. „Evrovizija“ je jedna pijaca i od toga ne treba praviti neku famu - rekao je Sanja i dodao da je čuo za neke od članova žirija iz Makedonije, ali da ih ne poznaje lično.

S druge strane, članica žirija Aleksandra Milutinović, koja je jedan od naših najpoznatijih tekstopisaca i kompozitora, rekla je:

- Nevena je imala odličan nastup, bila je na visini zadatka. Što se tiče glasova iz Makedonije, očigledno je da nam nisu sve komšije naklonjene. Nisam čula za članove njihovog žirija i ne mogu da govorim o ljudima koje ne poznajem - rekla je Milutinovićeva za „Alo!“.

Jedna od takmičarki sa ovogodišnje „Beovizije“, na kojoj je pretendovala na prvo mesto, bila je i mlada pop pevačica Dunja Vujadinović, a ona je prokomentarisala „Pesmu Evrovizije“ sledećim rečima:

Dunja Vujadinović

Instagram

Dunja Vujadinović, Foto: Instagram

- Oduševljena sam Neveninim nastupom. Bila je fenomenalna i na visini zadatka! A što se tiče članova makedonskog žirija, verovatno su tamo poznati, ali verujem da je bilo daleko poznatijih muzičara iz Makedonije koji su mogli da sede na tom mestu.

- Podržao sam Nevenu. Imala je lepu, autorsku pesmu, i to cenim. Važno je da je ušla u finale, što se tiče žirija iz Makedonije, nikada nisam čuo za te ljude. Zaista sam iznenađen činjenicom da nam nisu dali poene - ispričao je Ognjen za „Alo!“.

Ognjen Amidžić

E stock/I. Jovanović

Ognjen Amidžić, Foto: E stock/I. Jovanović

Pevač Danijel Pavlović, koji se nekoliko puta takmičio na „Beoviziji“, za „Alo!“ je rekao:

Danijel Pavlović

Alo!/Masanori Jošida

Danijel Pavlović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Duška Vučinić, članica srpske delegacije „Evrovizije“, takođe je bila iznenađena postupkom žirija iz Makedonije.

Nevena Božović

Profimedia

Nevena Božović, Foto: Profimedia