Jelena i Duško
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Jelena Karleuša pre dva dana saopštila je da se i zvanično razvodi od Duška Tošića nakon 15 godina braka. 

Njihov odnos u poslednje vreme nailazio je na brojne poteškoće, a Jelena je jednom prilikom otkrila da već duži period potencira razvod. 

Pevačica je otkrila da će razvod braka ići sporazumnim putem, a kako Duško i Jelena žive u luksuzu i imaju nekoliko nekretnina i brojnih skupocenih komada, mnogi su se zapitali kako će poznati par podeliti imovinu stečenu u braku. 

Jelena i Duško

Foto: Printscreen/instagram

 

Pošto su, po svemu sudeći Jelena i Duško uspeli da se dogovore o sporazumnom razvodu, o podeli imovine odlučuju isključivo oni, te sud neće razmatrati taj deo. 

- Prema članu 40. Porodičnog zakona, supružnici imaju pravo na razvod braka ako zaključe pismeni sporazum o razvodu. Sporazum o razvodu obavezno sadrži dva dela: pismeni sporazum o vršenju roditeljskog prava i pismeni sporazum o deobi zajedničke imovine - kaže advokat za Alo!, pa dodaje da sud u tom slučaju ne vrši ispitivanje: 

Jelena i Duško

Foto: Printscreen/instagram

 

- Član 179. Porodičnog zakona govori da supružnici mogu zaključiti sporazum o deobi zajedničke imovine. Prema odredbama Porodičnog zakona i njegovoj primeni u sudskoj praksi, proizilazi da se sporazum o deobi zajedničke imovine prilikom sporazumnog razvoda braka unosi u presudu bez ispitivanja suda, tj. sud prihvata takav sporazum supružnika bez razmatranja šta su se supružnici dogovorili.

- Na osnovu Porodičnog zakona, sud uopšte ne ulazi u sadržinu sporazuma o deobi zajedničke imovine, te ga kao takvog, onako kako su se supružnici sporazumeli, unosi u izreku presude - otkrio nam je beogradski advokat. 

Inače, imovina bračnog para procenjuje se na više miliona evra. Jelena je pre dve godine, kada se našla u centru skandala sa Duškom gde je otkrila da on, kako kaže, sebe više ne vidi kao deo porodice, otkrila da će sva imovina biti prepisana na decu. 

Jelena je inicijator razvoda 

O detaljima razvoda javnost se nedavno informisala iz privatne prepiske Jelene Karleuše i pravnog zastupnika Duška Tošića koju je pevačica objavila na društvenim mrežama.

- Dobar dan, da li imamo nekih novih informacija na temu razvoda? Da li ste napravili plan sa Duškom? Nema razloga više da se gubi vreme i da se čeka. Hoću da se reši razvod što pre jer Duško odlazi od kuće po 10 dana da „radi”, kako kaže. „Radi” po noćnim klubovima i sa ženama loše reputacije, što mene izuzetno ugrožava kao javnu ličnost, primorana sam da zaustavljam te priče u medijima. Želim što pre da odvojim decu i mene od te loše priče, njegovog opijanja, izlazaka itd. Dok se nije napravio veći problem. Deca su pod konstantnim stresom, i da ne nastavljam dalje. Da li postoji plan? - napisala je Karleuša, na šta joj je advokat odgovorio.

- Jelena, načelni plan postoji, ali moram da to potvrdim sa Duškom, kad se vrati iz Istanbula, pa ću kontaktirati kolegu sa konkretnim predlogom.

Karleuša je nastavila konverzaciju i insistirala da se proces ubrza.

- Razumem, ali mora sve da se ubrza jer ne želim da se život svodi na čekanje Duška da od -  deo je poruke.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading