Milan Stanković
Foto: Alo/Printscreen

Milan Stanković se već neko vreme nalazi u manastiru Hilandar na Svetoj Gori, gde je često boravio i ranijih godina, gde je pomagao bratiji u raznim manastirskim poslovima.

Pevač, koji se tiho priprema za povratak na muzičku scenu, već duže vreme izbegava javni život, ali koristi svaku priliku da posećuje manastire, posvećujući se svom duhovnom usavršavanju.

Milan Stanković je iskoristio jedan od slobodnih trenutaka tokom boravka u svetinji da se sa prijateljem i bratom u Hristu molitveno tihuje na obali mora, prenose domaći mediji.

Milan Stanković

Foto: ATA Images

 

Tokom tog vremena, razmenjivali su duhovna iskustva o raznim temama koje Stankovića preokupiraju kada je reč o religiji.

Kako dalje navodi izvor za domaće medije, Milanov boravak i poslušanje u manastiru nisu nimalo laki i jednostavni.

Pevač je smešten u prostoriji koja se u manastiru naziva mazgara. Ovo mesto je nekada služilo kao štala za manastirske magarce, a danas je lepo uređen prostor sa 40 kreveta, gde spavaju manastirski gosti.

Stanković, kao i svi poslušnici koji dođu u Hilandar, ima posebno zaduženje ili blagoslov, kako se to naziva u crkvenoj terminologiji.

Dok neki spremaju hranu i pomažu u trpezarijskim poslovima, drugi čiste sobe ili uređuju dvorište.

Kako navode domaći mediji, Milan je ovog puta dobio zaduženje da pomaže u građevinskim radovima na obnovi manastira, koji je teško stradao u velikom požaru 2004. godine. Ovaj angažman nije lak, ali predstavlja važan deo njegovog duhovnog puta i posvećenosti manastiru.

Pored ovih fizičkih poslova, nekada velika pevačka zvezda svakodnevno ispunjava i redovna manastirska bogoslužbena pravila.

Milan u manastiru

Foto: Printscreen/instagram

 

Milan ustaje u dva sata ujutru i ide u crkvu na bogosluženja i molitve, koje traju sve do doručka u sedam sati. Nakon doručka odlazi na svoje poslušanje, gde radi sve do večernje službe u 17 sati, nakon koje sledi skromna večera. Tokom dana, dok traje poslušanje, Milan ima malo vremena za predah. Tada često odlazi do obale mora gde tihuje ili razgovara s nekim od monaha ili drugih poslušnika.

Kurir

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading