Mira Adanja Polak
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

 

Poznata novinarka i voditeljka Mira Adanja Polak, najbolji je primer da se u životu sve može, samo ako se dovoljno želi jer je godinama pokušavala da rodi dete. Uspela je posle osam sponatnih pobačaja.

Mira i njen suprug, raketni inženjer Martin Darko Polak, imaju sina Marka, koji je takođe inženjer i koji im je podario troje unučadi.

 

 

- Reći ću vam još jedan detalj, ali vas molim da od mene ne tražite da ga elaboriram. Sina sam rodila tek iz devetog puta. Da li to dovoljno ilustruje upornost? - otkrila je jdnom prilikom Mira, koja iza sebe ima impozantnu novinarku karijeru, ali kojoj je, kako je više puta istakla, porodica na prvom mestu. 

O ulozi majke i bake Mira nije često govorila, ali istakla je da sebe smatra dobrim roditeljem.

- Ne znam, mislim da sam bila dobar roditelj. Kako su vaspitali sestru, brata i mene, tako sam i ja vaspitavala svoje dete. Teško je odoleti modelu koji ste dobili od roditelja, a iskreno, ne vidim da je bio loš. Možda sam tu i tamo morala nešto da modernizujem, ali u suštini, to je to. Poštovala sam sinovljevo pravo na sopstveno mišljenje, nisam mu se petljala u život, nisam davala savete, trudila sam se, a i danas pokušavam da mu pomognem kad god to od mene traži - navela je za domaće medije srpska Opra Vinfri, kako je kolege interno zovu.

Mira Adanja Polak

Foto: Ataimages

 

- Moj sin Marko je isti otac, ali je zato unuka Lara ista ja. Jedva čekam da me zameni - pohvalila se jednom prilikom Mira i pokazala koliko je ponosna što ima u porodici naslednicu, koja će krenuti njenim stopama.

Intervjuisala je Gadafija, Sofiju Loren, a zbog muža je "ispalila" veliku facu

Mira iza sebe ima najveće ekskluzive kada su ličnosti u njenim emisijama u pitanju. Indira Gandi, Jovanka Broz, Sofija Loren, Dejvid Rokfeler, Gadafi, samo su neka od zvučnih imena koje je Adanja-Polak intervjuisala tokom svoje bogate novinarske profesije. Karijeru je započela kao stjuardesa, kada je konkurisala u Jugoslovenskom aerotransportu. Više o tome pročitajte u odvojenom teksu.

 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading