NE MOŽE DA DOĐE SEBI Mira Adanja Polak se ovim rečima oprostila od najbolje prijateljice
Foto: Youtube/Printscreen

Književnica Gordana Kuić, autorka bestselera "Miris kiše na Balkanu", preminula je 81. godini.

Tužna vest potresla je javnost, a posebno je pogodila i novinarku i producentkinju Miru Adanju Polak.

NE MOŽE DA DOĐE SEBI Mira Adanja Polak se ovim rečima oprostila od najbolje prijateljice

Youtube

 

Gordana i Mira bile su veoma bliske prijateljice, a ono što javnost nije znala je da se njih dve druže od detinjstva.

- Umrla je moja prijateljica Gordana Kuić, jedna od retkih pisaca bestselera, čija je knjiga "Miris kiše na Balkanu" prevođena na više svetskih jezika. U svojim delima stavila je u centar zbivanja istoriju sefardske jevrejske porodice na Balkanu kao prostor stradanja, različitosti i teškoća prevazilaženja tih različitosti - reekla je on.

Objavila je devet romana i dve knjige priča, između ostalih "Cvat lipe na Balkanu", "Smiraj dana na Balkanu" i "Duhovi nad Balkanom". Znalački ukazuju na sve ono što su karakteristike prostora na kome živimo i danas.

Romani "Miris kiše na Balkanu" i "Cvat lipe na Balkanu" adaptirani su u pozorišne predstave i televizijske serije. Čitava radnja odigrava se u Sarajevu, gde su se preplitale različite religije i kulture, a porodica koja je prikazana jasno je ukazala na sva prelamanja tadašnjih, a i današnjih shvatanja različitosti kod nas.

Dobitnik je nagrada udruženja izdavača i knjižara BIH za 2000. godinu, Zlatni liber 2001, 2003 i 2007. godine, Žensko pero za 2006. godinu, Zlatni bestseler 1995. i 1997. godine - napisala je Mira Adanja Polak uz emotivan video sa Gocom.

OGLASILA SE MAJKA NOVE DEVOJKE IGORA KOJIĆA Gordana Bjelica je imala ovo da kaže za vezu svoje naslednice sa Kebinim sinom

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading