Irena Tatar
Foto: Printscreen/Foto: ADRIA TV MONTENEGRO

Crnogorska voditeljka Irena Tatar dobila je krajnje neprimeren komentar od strane svog gosta, i to u emisiji uživo!

Naime, Ireni je istoričar i profesor Aleksandar Stomatović izgovorio da mu se sviđa "ono što je ispod, ali i iznad njene majice", a reakcije i dalje stižu sa svih strana!

Građanski pokret URA pozvao je Univerzitet Crne Gore da hitno reaguje i kazni skandalozno i nevaspitano ponašanje profesora Aleksandra Stamatovića za koga kažu da je komentarom degradirao i unizio sve žene.

Irena Tatar

Foto: AdriaTv

 

- Radi se o klasičnom primeru mizoginije i seksizma, na čiju ustaljenost u javnom prostoru i štetnost ukazujemo već duže vreme. Neverovatno je da jedan profesor, koji bi trebalo da je edukovan i da je čuo za to kakve sve posledice ove pojave ostavljaju na društvo u celini, ne vodi računa o svojim javnim nastupima i da ih koristi u negativne svrhe - ističu iz URE, piše AdriaTV.

Traže da se nadležni u Univerzitetu oglase po ovom pitanju i javnosti saopšte koje su mere preduzeli ili planiraju, budući da takvi incidenti, posebno kada dolaze od ljudi koji bi trebalo da imaju znanje, uticaj i integritet, od profesora crnogorskog Univerziteta, samo izazivaju dublje nerazumevanje problema mizoginije i kršenja ljudskih prava za koja se, naglašavaju, bore godinama.

Ko je Irena Tatar?

Irena Tatar iza sebe ima bogatu novinarsku karijeru. Oprobala se u gotovo svim novinarskim formama i žanrovima. Dugo je bila televizijsko lice RTCG.

Pored novinarstva, koje je Irenina najveća ljubav, njeno obrazovanje i interesovanja su usmereni na poslovnu psihologiju, a strast gaji prema poeziji i autorka je nekoliko zbirki. 

Irena Tatar se našla i u žiži javnosti 2019. godine nakon prepiske sa suspendovanom prvom savetnicom u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirnom Nikčević.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading