Eden Golan
Foto: Profimedia/Profimedia

Skandal oko Evrovizije nakon diskvalifikacije Holandije zbog ponašanja na press konferenciji i bojkota Izraela ne prestaje, a ovogodišnjoj predstavnici Eden Golan saopšteno je da ne izlazi iz hotelske sobe.

Komentari fanova pomenutog takmičenja samo se nižu i gradom vlada strašna atmosfera. 

Zbog nje je obezbeđnje pojačano. Eden ove godinje Izrael predstavlja sa pesmom "Hurricane", a skandali su počeli da se nižu još otkako je pesma objavljena.

Naime, numera je prvo trebalo da nosi naziv "Oktobarska kiša", ali ovaj naziv nije dozvoljen zato što aludira na napad Hamasa koji se odigrao u oktobru, a nakon kojeg je počeo rat u Gazi.

Evrovizija

Printscreen

 

Međutim, ono što je posebno razbesnelo fanove Evrovizije jeste činjenica da se nakon nastupa "preko noći" Izrael na kladionicama popeo na drugo mesto na kladionicama. Korisnici društvenih mreža ne kriju negodovanje, a Hrvati se plaše da će njihovom predstavniku, Bejbi Lazanji, biti ukradena pobeda.

Iako je mesecima ubedljivi favorit na evrovizijskim kladionicama, mnogi sumnjaju da će iz političkih razloga pobedu odneti Izrael, iako narod više voli hrvatskog predstavnika.

 

 

- Ukoliko ne bude Hrvatska u subotu pobedila, već pobedi Izrael, Evrovizija koja je nekada bila muzika, mir i ljubav, definitivno gubi ogroman deo svoje publike, zemalja učesnica i tone u zaborav... Tako da, ako Hrvatska ne spase ovo, niko neće. Sramota je što su tu, a kamoli top 5 ili pobeda - glasio je komentar jednog korisnika Tvitera.

 

 

- Kako se Izraelu namešta pobeda... Izrael nastupa odmah posle Holandije (jednog od glavnih favorita što se tiče televotinga) dok je Hrvatska dobila odlično me sto u running orderu - glasio je sledeći komentar.

 

 

- Hrvatska treba da pobedi ove godine, tako isto smatram da Izrael ako će da skoči sa 18. mesta na 2. zbog politike, da onda više ne treba da pridajem značaja tom takmičenju. Hvala - jedan je u moru sličnih komentara korisnika društvenih mreža.

Skandal drma Evropu nakon diskvalifikacije Holandije

Masovni protesti organizuju se širom Malmea, gradu u kom je Evrovizija, narod je besan, a brojni novinari povukli su se i neće izveštavati sa finala, više o tome pročitajte ovde. 

Kurir

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading