Evrovizija 2024
Foto: EPA/Foto: EPA

Bura nakon diskvalifikacije holandskog predstavnika sa Evrovizije ne prestaje, a drama dobija novi epilog.

Nakon uklanjanja sa pomenutog takmičenja, oglasio se i javni servis Holandije, Avrotros, koji organizuje njihovo takmičenje, a izjavu prenosimo u celosti:

Dogodio se incident nakon nastupa prošlog četvrtka. Protiv jasnog dogovora, Jost je snimljen kada je silazio sa bine i morao je da požuri u zelenu sobu. U tom trenutku, Jost je više puta pokazao da ne želi da bude snimljen. To se nije poštovalo. To je dovelo do pretećeg pokreta od Josta ka kameri. Jost nije dirao kamermanku. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je usledila istraga od strane EBU i policije - navodi se:

Evrovizija 2024

Foto: Printskrin

 

- Juče i danas smo imali opširne konsultacije sa EBU i predložili nekoliko rešenja. Ipak, EBU je odlučio da diskvalifikuje Josta Klajna. AVROTROS smatra da je kazna veoma teška i nesrazmerna. Mi se zalažemo za dobre manire – neka ne bude nesporazuma oko toga – ali po našem mišljenju, nalog za isključenje nije proporcionalan ovom incidentu. Veoma smo razočarani i uznemireni zbog miliona fanova koji su bili toliko uzbuđeni zbog večeras. Ono što je Jost doneo Holandiji i Evropi nije trebalo da se završi ovako - piše u saopštenju javnog servisa Holandije.

Bojkot Evrovizije i protesti

Skandal oko Evrovizije nakon diskvalifikacije Holandije zbog ponašanja na press konferenciji, navodnog udaranja kamermanke i bojkota Izraela ne prestaje, a komentari fanova pomenutog takmičenja samo se nižu.

Masovni protesti organizuju se širom Malmea, gradu u kom je Evrovizija, narod je besan, a brojni novinari povukli su se i neće izveštavati sa finala.

Video snimci na društvenim mrežama samo se nižu, a mnogi u komentarima da je vreme da se Evrovizija ukine jer je ovo sve otišlo predaleko. Više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading