Dušica Žegarac
Foto: Printscreen/Printscreen

Dušica Žegarac bila je jedna od najboljih domaćih glumica i imala je uspešnu karijeru.

Njena prva želja bila je da bude lekar, međutim, odabrala je drugi put i posvetila se glumi. Prelomni momenat bio je kada je kao srednjoškolka slučajno zapažena i angažovana za uspešan film “Deveti krug“.

BILA JE NAJLEPŠA GLUMICA JUGOSLAVIJE Udala se za stranca i prošla pakao, razvod trajao sedam godina!

E-stock

 

Bila je u braku sa čovekom iz Lisabona, ali kako je isticala, zbog nepremostivih kulturoloških razlika njihova veza nije opstala. Upravo tada krenuli su i njeni problemi.

Jednom prilikom je govorila o tome da li je našla podršku u njegovim roditeljima:

- Znate, danas mislim da su i oni bili zatečeni i zbunjeni. Ja sam bila ta koja je trebalo da se prilagodi i uklopiti u porodicu i njihovo shvatanje braka. Bila sam neko koga ne poznaju, strankinja, i još glumica. Ova stara portugalska porodica bila je tradicionalna i konzervativna. Posle dve godine neizvesnog i turbulentnog života između Beograda i Lisabona, bilo je jasno da se brak raspada, da nećemo moći dalje zajedno. Ono što je u takvim slučajevima najteže, i što predstavlja najveću dramu i tragediju, to su deca. Posle niza nemilih situacija i događaja morala sam ući u borbu za decu.

BILA JE NAJLEPŠA GLUMICA JUGOSLAVIJE Udala se za stranca i prošla pakao, razvod trajao sedam godina!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Kako je Dušica govorila, razvod je trajao čak sedam godina, a najteža je bila borba za decu.

- Posle dve i po godine uspela sam da ih vratim u Jugoslaviju i dovedem kući. Pre nego što sam krenula u tu najvažniju bitku, ljudi su mi govorili da dignem ruke, da život ide dalje. Ma kuda dalje? Meni bez njih života nije bilo! I uspela sam - govorila je glumica u jednom intervjuu.

Dušica Žegarac preminula je u 75. godini života.

Rođena je u Beogradu 1944. godine, a neki od filmova u kojimaje igrala jesu: "Stepenice hrabrosti", "Saša", "Buđenje pacova"…

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading