Dženan Lončarević
Foto: Promo/Foto: Ilustracija

Dženan Lončarević našao se u žići javnosti zbog razvoda od supruge Samire sa kojom je bio 5 godina u braku. 

Samira se nekoliko puta oglašavala povodom aktuelne situacije, dok je pevač ostao uzdržan. 

Ipak, Lončarević je sada konačno reagovao što se tiče trenutne situacije. 

Izvesna žena je na Instagramu napisala komentar na Dženanovoj poslednjoj objavi, koji je on podržao lajkom, čime je stavio do znanja da je i to njegova poruka za javnost.

Dženan

Foto: Printscreen/instagram

 

Ljudi, budite realni, nije vaše/naše da osuđujemo bilo koga radi njegovog privatnog života, nemamo to pravo. Pratimo ovog čoveka zato što volimo njegovu muziku i to je jedino što bi trebalo komentarisati. Svako neka vodi brigu o svom životu, kako zna, ume i hoće - glasi komentar koji je Dženanu očigledno prijao.

Podsetimo, Dženan je juče poslao saopštenje preko advokata. 

- Obraćam vam se ovim putem kao punomoćnik Dżenana Lončarevića, o čemu prilažem punomoćje za zastupanje, saglasno odredbaina Zakona o javnom inforinisanju, član 94 koji reguliše pravo na odgovor na informaciju. Naime, u poslednjih nekoliko dana moj klijent je uočio svakodnevnu, izrazitu medijsku aktivnost štampanih i elektronskih medija, a vezano za brakorazvodni postupak koji je u toku između Dżenana Lončarevića i Samire Lonćarević.

U tom smislu sam od strane Dženana Lončarevića, u svojstvu njegovog advokata, ovlašćen da uputim ovo sopštenje za medije, uz napomenu da se nakon ovog saopštenja moj kijent, a ni ja nećemo više obraćati ni medijima ni javnosti, imajiići pre svega u vidu lični stav, a i način života mog klijenta, kome je, tokom cele njegove profesionalne karijere, svojstveno da svoju privatnost maksimalno ceni i istu ne iznosi u javnost.

Tačno je da je dana 28.02.2024. godine, nakon neuspešnih razgovora o sporazumnom razvodu braka, preko punomoćnika, Osnovnom sudu u Prijepolju, Dženan Lončarević podneo tužbu za razvod braka od Samire Lončarević, sa predlogom da sud brak razvede, odluči o poveravanju zajedničkog maloletnog deteta jednom od roditelja, kao i da odredi doprinos za izdržavanje zajedničkog maloletnog deteta.

Ovaj sudski postupak za razvod braka predstavlja samo formalizaciju činjenice da izmedu bračnih drugova ne postoji zajednica života već dugi niz godina.

Ovaj sudski postupak je samo i isključivo postupak za razvod braka, poveravanje zajedničkog maloletnog deteta na brigu i staranje i određivanje novačnog iznosa na ime doprinosa za izdržavanje.

Ovaj sudski postupak ne predstavlja postupak za deobu bračne tekovine i u ovom postupku sud neće raspravljati o tome šta predstavlja bračnu tekovinu i koliki mogu biti udeli bračnih drugova u njenom sticanju.

U tom smislu bez osnova i značaja su natpisi u medijima koji se ovih dana pojavlju, a tiču se izjava jedne od parničnih strana vezano za zajedničku imovinu bračnih drugova i njenu podelu. Isti predstavljaju vid pritiska na mog klijenta sa verovatnim ciljem da mu nanesu štetu, stvore kod onih koji prate njegov rad loš utisak o njemu kao osobi i konačno da naškode njegovom profesionalnom ugledu, imajući u vidu da je Dženan Lončarević javna ličnost.

Posebno napominjemo da između parničnih stranaka nikad nije bilo reči o bilo kakvom iseljenju ili “izbacivanju” iz porodične kuće, kako tokom trajanja sudskog postupka tako ni nakon njegovog okončanja.

Činjenica je da se nakon podnošenja tužbe, punomoćnik Dženana Lončarevića obraćao postupajućoj sudiji kao i Predesdnici i Osnovnog suda u Prijepolju, a zbog činjenice da nakon podnošenja tužbe predmet nije bio dostavljen Centru za socijalni rad u Prijepolju, koji po službenoj dužnosti postupa kada razvodi brak u kome ima maloletne dece. Zahtev Dżenana Lončaravića se odnosio na to da sud preduzme zakonom propisane radnje, i zakaže ročište u ovoj pravnoj stvari.

Nakon ovog obraćanja zakazano je prvo ročiste u ovoj pravnoj stvari za 23.07.2024.godine, dakle gotovo 5 (pet) meseci nakon podnesene tužbe.

Neosnovane su tvrdnje da Dženan Lončarević iz bilo kog razloga želi da ovaj postupak bude završen brzo ili prekoredno.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading