Promocija Rastinog filma
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Mihajlo Verupović, poznatiji kao Vojaž, ima rođenog brata Vasilija, koji se odmah po rođenju borio za život.

Vasilije je rođen 2000. godine, a majka mladog repera jednom prilikom je otkrila dramu kroz koju je prošla njihova porodica zbog zdravstvenog stanja starijeg sina.

Vojaž

Foto: ATA Images

 

- Naš prvi sin Vasilije bio je visokorizična beba. S njim sam održavala trudnoću svih devet meseci, da bi na kraju bio prebrzo rođen, bez znaka života. Bio je na aparatima za veštačko disanje, sa minimalnim šansama da preživi, a čak i da se to desi, sumnjali su da će ostati velike posledice. Devojka koja je bila sa mnom u sobi javila je Milanu da sam se porodila. Odmah je pozvao porodilište i rekli su mu da je sa mnom sve u redu, ali da je dečak u sobi za reanimaciju – pričala je Žana Veruović, pa nastavila:

- Poželela sam da moj muž dođe i bude pored mene, verovala sam da ćemo tako uspeti. Milan je utrčao u bolnicu, ali nisu hteli da ga puste. Sačekao je neko vreme, razvalio vrata i dok se probijao do moje sobe pozvali su obezbeđenje. Uspeo je da dođe do bebe.

Vasilije je potom prebačen u Zavod za neonatologiju, gde je proveo prvi mesec života i to priključen za aparate. Međutim, roditelji su na ličnu odgovornost odveli kući.

BIO JE U SOBI ZA REANIMACIJU SA MINIMALNIM ŠANSAMA DA PREŽIVI Brat Vojaža borio se za život i jedva se izlečio

Foto: Printscreen/instagram

 

- Znali smo da ne možemo protiv sudbine, ali sam duboko u sebi verovala da će preživeti, jer je rođen na dan velikog sveca Vasilija Velikog. To je naša najveća životna pobeda – prisetila se Žana Veruović.

Vasilije je danas potpuno zdrav, a iako Mihajlo ne govori često o privatnom životu, jednom je otkrio detalje o bratu:

- On je potpuno drugi svet. Studira prava, uči po ceo dan i daje ispite u roku. Pametan je, elokventan i načitan. Ne pojavljuje se u javnosti, ali je uvek sa mnom. Ne zanima ga da bude javna ličnost. Ima životne ciljeve koje želi da ispuni i podržavam ga u tome.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading