Boki 13
Foto: Alo/Printscreen

Apelacioni sud je doneo odluku da se Bojanu Jovanovskom ukida presuda za krivično delo prevare, nakon žalbi koji je njegov pravni tim podneo Apelacionom sudu.

Kako se navodi njemu se više ne stavljaju na teret krivična dela pranja novca i imovinske koristi.

Apelacioni sud je izdao zvanično saopštenje:

Apelacioni sud u Skoplju obaveštava u interesu javnosti i medija da je postupanje po krivičnom predmetu KOKŽ-153/22, javnosti poznatom kao „Međunarodna unija“, nakon održane javne sednice i razmatranja spisa u g. predmet, presuda, žalbe, predlog Višeg javnog tužilaštva Skoplje, kao i usmeni navodi izneti na javnoj sednici, 24.01.2024.godine, a nakon konsultacija i glasanja 02.02.2024.godine doneli su delimično presudu. uvažavajući žalbe Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije Skoplje i okrivljenog M.J. od S. na način da je presudom Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK br.49/20 od 07.04.2022. godine:

Poznati koji su smanjili želudac

Foto: Printscreen/instagram

 

Istovremeno, Apelacioni sud u Skoplju je rešenjem usvojio žalbe okrivljenih B.J., J.E., H.B. i okrivljenog pravnog lica M.S., svi iz S. a povodom žalbe i po službenoj dužnosti presuda Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK.br.49/20 od 04.07.2022.godine iz stava I izreke u odnosu na okrivljenog B. J. iz S., za krivično delo Prevara iz čl.247 stav 4 v.v. stav 1. i k.v.čl.45.KZ i krivično delo pranje novca i druge imovinske koristi iz krivičnog dela iz čl.273.stav 1.KZ.

Ovako doneta odluka biće u celini objavljena na sajtu suda u roku određenom Zakonom o upravljanju kretanjem predmeta u sudovima”, dodaje se u Apelaciji.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading