Stoja
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Stojanka Novaković Stoja nije jedna od pevačica koja voli da se eksponira u javnosti ukoliko za to nema valjan razlog. 

Za nju mnogi kažu da je „institucija“, a pevačica smatra da je harizma najbitnija za uspešno, višedecenijsko trajanje na sceni.

Naime, pevačica je jednom prilikom govorila o teškom detinjstvu i nemaštini u kojoj je odrasla.

Stoja

Printscreen

 

 

- Nemam baš lepe uspomene na detinjstvo i mladost. Bili smo baš sirotinja! Imala sam veoma teške trenutke mladosti. Borba, patnja i siromaštvo, više gladna nego sita - rekla je jednom prilikom pevačica i otkrila da njen otac nije podržao odluku da se bavi pevanjem.

- Kao i svaki otac, nije odobravao da budem pevačica. Često smo se svađali. Prekinuo je kontakt sa mnom kad je saznao da pevam po kafanama. Tada sam imala 16 ili 17 godina. To mi je teško palo, ali sam odlučila da dokažem da je ovaj posao ozbiljan. Vredno sam radila, a on mi je uporno govorio da od mene neće biti ništa, da sam mangup, boem, kafanski čovek. Uspela sam da dokažem da je sve to pogrešno. Pomirila nas je majka. Sad ga razumem, jer svaki otac želi samo najbolje svom detetu, a nikako kafanu kao sudbinu - rekla je tada Stoja.

Stoja

Printscreen/Zvezde Granda

 

- Srećom, doživeli su moj uspeh i bili su jako ponosni na mene. Ali kao i svi roditelji, uvek su brinuli da li mi je teško među estradnim vukovima, kako izdržava da pevam celu noć, da li sam gladna, žedna, smrznuta. Za razliku od mnogih roditelja estradnjaka, njih nikada nisu zanimali imetak i slava, da se hvale slavnom ćerkom. Bili su skromni, čestiti ljudi, svesni da je život prolazan, pa i slava, moć i novac. Kada sam konačno uspela, godinama sam odlazila u rodni Perlez i gledala da pomognem roditeljima da prožive što bolje i nadoknade svu patnju i jad. Ali na moju veliku žalost, nisu dugo poživeli. Posle njihove smrti, niko nije verovao da će me Perlez privlačiti, mislili su da tamo više neću kročiti. Ali, ipak, to je moje rodno selo i sada, kada imam mogućnosti i vremena, odem tamo jer imam preko potreban mir - rekla je ona svojevremeno za "Informer".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading