Aleksandra Prijović Osijek
Foto: Privatna arhiva/JuricaCvitanić/ExtraFM

Aleksandra Prijović  je već nekoliko meseci unazad na turneji "Od istoka do zapada", na kojoj je zaradila sigurno oko deset miliona evra, počevši od Beograda do Hrvatske.

Pored nastupa popularnoj pevačici novac "kaplje" a da ne mora iz kreveta da mrdne, a samo od poslednjeg albuma zaradila je 590.000 evra. 

Naime, veliki izvor prihoda za pevačicu su nesumnjivo Jutjub i Spotifaj na kojima njene pesme broje milionske preglede. Poznate numere "Dam dam dam", "Placebo", "Psiho" na Jutjubu imaju više od 252 miliona pregleda, dok su na Spotifaju do sada preslušane više od  31 milion puta.

- Prija toliko zarađuje od Jutjuba i Spotifaja da uopšte ne mora da održava koncerte! Osim brojnih arena koje je od septembra napunila širom regiona, njen vrtoglavi uspeh ogleda se i na mnogim digitalnim platformama. Samo pesma "Dam, dam, dam" do sada ima više od 67 miliona pregleda na Jutjubu, za njom sledi "Psiho" sa 43.605.919 pregleda, dok sve ostale pesme imaju po devet miliona. Svih devet pesama do sada je sakupilo 252.078.683 pregleda! Jedan pregled na Jutjubu se u proseku naplaćuje 0,002 evra, to znači da je Prija do sada samo od Jutjuba zaradila 504.157 evra - rekao je izvor za medije, pa dodao da Prijovićka ima milionsku zaradu i na Spotifaju. 

Aleksandra

Printscreen

 

- Ta platforma je jedna od najuticajnijih za slušanje muzike u svetu. Mnoge svetske zvezde često na svojim društvenim mrežama dele statistiku i rekorde koje obaraju na Spotifaju, ali i Aleksandra ima čime da se pohvali! Devet pesama sa njenog poslednjeg albuma do sada imaju 31.190.000 "strimova", odnosno toliko puta su preslušane. Jedan "strim" naplaćuje se 0,003 evra, što znači da je od tih pregleda do sada Prija inkasirala 85.858 evra. Najslušanija pesma na toj platformi je, kao i na Jutjubu, "Dam, dam, dam", koja do sada broji 8.748.000 slušanja, a slede "Psiho" sa 5.493.000 i "Placebo" sa 3.877.000. To su sjajni rezultati i po broju slušanja jednog albuma nema joj ravne u regionu - kazao je sagovornik za Informer.  

Podsetimo, Lepa Brena je nedavno prokomentarisala uspeh snajke. 

- Mislim da je Aleksandra negde bila, kako da kažem, predodređena za tu priču, u nekoj sudbini, ali je ipak došla u ozbiljan tim, ona je došla u jedan Real Madrid - počela je Brena koja je odala veliko priznanje Filipu Živojinoviću, sinu njenog muža Bobe Živojinovića.

- Filip, koji je završio jedan od deset prestižnih fakulteta, Rice University u Hjustonu, koji je završio menadžment i diplomirao psihologiju... Drugo, on je radio godinu-dve dana sa mnom i njih dvoje su se nekako spojili, venčali... Njen talenat, njegova organizacija... Ona je magična bila za tu publiku, a tu vam je i dobra produkcija, organizacija, način i stil oblačenja, intervjui... Pazite, to vam je ozbiljna mašinerija! Ne možete danas bez ozbiljnog producenta da budete velika zvezda. Lepa Brena je imala "Slatki greh" i imala je ozbiljnog producenta koji se zvao Raka Đokić. Ja bez takve ekipe, koja mi je pomogla da budem ta koja ću sijati, sam uspela uz njihovu pomoć. Tako je i Aleksandra, lepa, mlada, zgodna, talentovana... Udružili su se, jednostavno, njih dvoje, spojili sve to - istakla je Brena u tada 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading