Brkovi
Foto: Promo/Tomislav Sporiš

Povodom koncerta benda "Brkovi" razgovarali smo sa tekstopiscem i pevačem benda, Vedranom Peharom, poznatijim kao Šemso 69 koji je bio gost naše redakcije.


Kako je za naš portal istakao, raduje se koncertu zakazanom u srpskoj prestonici, ali i svim ostalim koncertima širom regiona. 
Brkovi

Tomislav Sporiš

 

- Mi smo ovde lepim povodom. Dugo su nas očekivali u prestonici, pa ceo tim raduje što smo tu 11. maja na Kalemegdanu. U jednom trenutku smo se osvrnuli i shvatili da je prošlo dvadeset godina otkako postoji bend. Prošlo je pet, deset, petnaest godina, a potom i dve decenije. Tada smo shvatili da treba da napravimo koncertnu turneju zbog prijatelja koji su svih ovih godina uz nas. Mi nemamo kao ni fanove ni neke kao saradnike već na sve ljude koji čine tu muzičku mašineriju gledamo kao na prijatelje. Raduje nas i što će koncert biti održan baš na Kalemegdanu. Čuo sam da je ta lokacija sjajna i da je to možda i najlepše mesto u Beogradu.  Bend i ja pripremamo gomilu pesama, neke će evocirati prošlost neke sadašnjost, ali sigurno je da ćemo se potruditi da sviramo što duže jer se ljudi uvek žale da im nije dovoljno programa - kaže Vedran koji je ponosan na odnos koji ima sa onima koji godinama prate rad "Brkova"

Brkovi

Tomislav Sporiš

 

- Put do srca celog regiona nije bio nimalo lak.  Uvek smo bili dosta žestoki, brutalni, ali svakako to što jesmo. Kod nas nema sredine. Ili nas vole, grle, ljube i hoće da nas vode kući da nam kuvaju sarmu ili nas uopšte ne vole i kažu da im se naš muzički izraz gadi, da je fuj. Za takve ljude imamo i majicu "Mrzim Brkove", pa ako već mrze neka kupe majicu i pomognu malo - iskren je frontmen koji ne krije da je ljubav prema muzici to što je održalo bend svih ovih godina.

Tomislav Sporiš

 

 

- Ovaj posao nismo počeli zbog slave i novca. Nikada nismo pristali na kompromis već smo se bavili muzikom zato što to volimo. Osim toga, hteli smo da je radimo baš tako kako hoćemo bez da nas neko uslovljava ili menja. Pevači, bendovi potpisuju ugovore sa izdavačkim kućama koje im diriguju šta mogu, a šta ne da predstave, a nas baš briga jer nikoga nikada nismo pitali. Vodimo se time da niko ne može da nam naudi samim tim što ne može da nas kupi - navodi Vedran koji je tokom života promenio mnogobrojne poslove.

Bend Brkovi

Brkovi

 

 

- Moje odrastanje je bilo slično onome što sam danas. Pomalo vickast, pomalo ozbiljan, ali takav kakav jesam. Sećam se kako me je policija ganjala okolo, naokolo, a sada me grli. I kao dete sam bio drugačiji. Kada gledam porodične fotografije na kojima sam sa majkom, ocem, braćom, shvatim da na svakoj izgledam drugačije. Bio sam fizioterapeut, radio sam kao redar u diskoteci, jedno vreme me je muka naterala, pa sam se bavio popravkama mobilnih telefona u servisu - otvoreno priznaje Šemso koji se potom našalio sa tim da narod u Hrvatskoj ne voli "cajke" i narodnu muziku.

Aleksandra

Printscreen

 

 

- Kako ne vole? Vole, vole. Pogledajte kocnertne hale Aleksandre Prijović. Bio sam i ja na koncertu. Čim je žena prodala pet Arena u svakom gradu gde se pojavila, znači da vole. Nema tu mesta za razdvajanje. Ima onih koji vole, a neće da priznaju, ima onih koji zaista ne vole, a moj je stav da svako treba da sluša šta hoće i da za to ne traži opravdanje. Kada bi se narod zalagao za neke značajnije stvari od podele na narode, pesme i vraćanja u prošlost koja nikom nije donela dobro, bilo bi super - zaključuje pevač i tekstopisac za Alo.rs.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading