Dragan Nikolić
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Legenda srpskog glumišta, Dragan Nikolić, jedan je od najvećih miljenika domaće publike, a malo ko zna da se borio sa velikim životnim gubitkom.

Milena i Dragan

Foto: Blic/privatna arhiva

 

O životu glumca i ljubavi sa koleginicom Milenom Dravić javnost je dobro upoznata. Iako od svoje publike, ali i medija, ništa nije krio, slabo je poznat podatak da je Gaga imao rođenog brata Miroslava, koji je od njega bio stariji svega nekoliko godina, a koji ga je prerano napustio.

Njegovu smrt Nikolić je veoma teško podneo. Dugo je patio i bio na ivici depresije, ali nikada nije dopustio da njegova publika to primeti.

On je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen, te zbog toga više nikada nije slavio rođendan, ali je u više navrata izjavio da bi voleo da mu Miroslav sa njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

- Uglavnom smo živeli po ulicama Beograda, nije bilo kompjutera, igračaka, sami smo smišljali igre. Na mene je veliki uticaj imao i moj stariji brat Miroslav, danas pokojni. Bio mi je životni učitelj i uzor u mnogim stvarima. Video bih i gde on greši, pa sam tako mogao da ispravim svoje ponašanje - govorio je on.

Inače, Draganu je nedugo potom preminula i majka za koju je bio veoma vezan, a poslednji udarac u nizu bio je odlazak Bore Todorovića 2014. sa kojim je četiri decenije bio nerazdvojan.

Inače, retko ko zna da pravo ime slavnog glumca nije ni Gaga ni Dragan.

On je jednom prilikom govorio o tome, ističući da ga apsolutno niko, pa ni porodica, ne zove tako.

- Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan - otkrio je glumac koji je potpisan pod pravim imenom samo u prvom filmskom ostvarenju, "Pravo stanje stvari" iz 1964. godine.

Dragoslav je postao Dragan greškom svojih saradnika. Na kraju televizijske serije "Dovoljno je ćutati" iz 1965. godine potpisali su ga kao Dragan umesto Dragoslav, te je tako zauvek u javnosti ostao poznat kao Dragan Gaga Nikolić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading