Branislav, Anđela
Foto: Tanjug/Foto: Alo/ilustracija

Glumac Branislav Lečić, našao se na meti osuda javnosti 2021. godine,  kada ga je, njegova koleginica, glumica Danijela Štajnfeld, optužila za s*ksualno zlostavljanje.

Ovoga puta, Branislav Lečić, našao se u poziciji tužioca. Podneo je tužbu  koleginice Anđele Jovanović, inače ćerke glumačkog para Dragana Jovanovića i Branke Pujić. Tužbu je podneo jer je Anđela odbila da stane sa njim u kadar u domaćoj seriji, kako onanavodi zbog svog i neprijatnog iskustva svojih koleginica.

 Lečić, sada traži da mu Anđela Jovanović isplati novčani iznos od 300.000 dinara za "povredu časti i ugleda".

Advokatica T.K. iznela je svoje mišljnje o tome po kom osnovu zapravo Branislav Lečić ima zakonsko pravo da podnese tužbu protiv Anđele Jovanović. Budući da nije advokat nijedne od tuženih strana, prokomentarisala je slučaj za jedan domaći medij.

- U ceo slučaj sam upućena samo putem medija, ja koliko sam razumela, on nije podigao tužbu za povredu prava na rad, već za povredu ugleda i časti. Što se tiče toga, prava na rad, ne vidim kako bi mogao, ali mi ne znamo detalje njihovih ugovora, niti da li je Branislav Lečić uopšte potpisivao neki ugovor. Dalje, koliko sam razumela iz medija, ona je izjavila da će napustiti projekat na kom je trebalo zajedno da rade, tako da mu automatski ne bi uskratila pravo na rad, ako je tačno sve to što mediji pišu. Malo je nezahvalno da pričamo o tome - kaže naša sagovornica i dodaje da, ukoliko je Anđela zaista okarakterisala Lečića "napasnikom", da on ima pravo da je tuži za povredu ugleda i časti, ali i da se njene reči moraju proveriti i dokazati - kazala je advokatica.

Anđela Jovanović

Foto: Ataimages

 

- Ukoliko je ona njega stvarno okarakterisala kao napasnika, on bi zapravo morao da dokazuje da je do povrede časti došlo baš zbog toga što je ona rekla. Tu bi trebalo da postoje svedoci, ko je sve tu bio prisutan kada je ona to izgovarala. Pitanje koje se postavlja jeste, da li bi sud uzeo u obzir, jer mi imamo "ugled" i "čast" - ugled kao nešto kako nas drugi vide, skup vrednosti i osobina, kako nas drugi doživljavaju u društvu, i čast ono kako mi sami sebe doživljavamo. Pa je sad pitanje da li bi sud uzeo u obzir i ranije optužbe protiv njega i koje su svakako formirale neko mišljenje o njemu u javnosti. Bez obzira na to što je Lečić oslobođen optužbi u prethodnom slučaju, sud sada ne bi utvrđivao njegovu krivicu u tom smislu, već bi samo utvrđivao da li je došlo do povrede ugleda. Ako pretpostavimo da je kod određenog dela javnosti ugled poznatog glumca već narušen prethodnim optužbama, postavilo bi se pitanje da li su navodne izjave Anđele Jovanović dodatno narušile njegov ugled ili nisu. Na koji će način to sud ceniti zavisi od okolnosti slučaja i od izvedenih dokaza - rekla je ona za Srbija Danas.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading