STRAVIČNA ISPOVEST VEDRANE RUDAN LEDI KRV U ŽILAMA: Pokušala sam da ubijem oca dva puta, bacio me je na staklo, bila sam krvava
Foto: Alo/Foto: Ataimages

Hrvatska književnica Vedrana Rudan je poznata po svojoj hrabrosti da otvoreno govori o životnim izazovima, a jedan od najtežih je bio suočavanje sa zlostavljanjem.

U svojoj iskrenoj ispovesti u emisiji , ona je podelila svoju priču o borbi za život i protiv zlostavljanja, a u više navrata je čak i pokušala da ubije oca.

- Pokušala sam da ubijem oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ - započela je ona, pa nastavila:

STRAVIČNA ISPOVEST VEDRANE RUDAN LEDI KRV U ŽILAMA: Pokušala sam da ubijem oca dva puta, bacio me je na staklo, bila sam krvava

Foto: Ataimages

 

- Imala sam 21. godinu, diplomirala sam i radila. Bilo je to vreme kad su se nosile mini suknje, a onda su, preko noći, došle u modu maksi suknje - rekla je je Vedrana.

- Radila sam, imala sam svoju platu i pratila modu, pa sam tako skinula mini i obukla maksi suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmerio me... majka u uglu drhti, nikad se nije smeo dizati ton... a otac kaže: 'Juče si bila ku*va a danas si časna sestra, odluči se - ispričala je Vedrana koja je nastavila da do detalja opisuje traumatično iskustvo.

- Odgovorila sam mu 'ne s...', a majka je skoro umrla, jer sam prvi put digla ton na oca. Pomislila sam - šta mi se može dogoditi... ? Završila sam školu, radim... - istakla je ona.

- A onda mi je on prišao, podigao me i bacio u stakleni orman. Bila sam sva u krvi i staklu... imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika šerpa puna gulaša, ogromna... uhvatila sam je za te goruće "uši", digla u vazduh i bacila ocu u glavu - ispričala je ona i zabezeknula i voditeljku.

STRAVIČNA ISPOVEST VEDRANE RUDAN LEDI KRV U ŽILAMA: Pokušala sam da ubijem oca dva puta, bacio me je na staklo, bila sam krvava

Printscreen

 

- Majka je viknula, otac se odmakao, bio je sav u krvi, od pete do glave, ali je ipak doktor u blizini uspeo da mu zakrpi rane. Kad se vratio u kafić, omiljena konobarica ga je pitala 'ća ti je, Ive', a on odgovorio 'Vedrana je pokušala da me ubije'. Odgovorila mu je 'šta je dosad čekala" - rekla je Vedrana nedavno u emisiji "Lica kao sav normalan svet".

Kroz svoje knjige i javne nastupe, Rudan je otvorila dijalog o ovoj temi, ističući važnost osnaživanja žrtava i osude nasilnika. Njeni reči su postale inspiracija mnogima koji su prošli kroz slična iskustva, pružajući im nadu i snagu da se izbore za svoje dostojanstvo i sreću.

Iako je suočavanje sa zlostavljanjem teško i bolno, Vedrana Rudan nas uči da se ne smemo povući u tišinu. Njena hrabrost i istrajnost su podsetnik da svaka žrtva zaslužuje podršku i pravdu.

Ova iskrena ispovest ne samo da osvetljava mračnu stranu ljudske prirode, već nas podseća na snagu bolje i hrabrosti potrebne za prevazilaženje teškoća. Vedranina priča je putokaz ka boljem razumevanju i prevenciji zlostavljanja u društvu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading