Teya Dora
Foto: Alo/Foto: Alo/Masonri Jošida

Mlada pevačica Teya Dora pesmom "Ramonda" pobedila je na "Pesmi za Evroviziju". Ona se sada tim povodom oglasila na društvenoj mreži "X" i objasnila šta za nju predstavlja termin "Ramonda":

- Ramonda je simbol ponovnog rađanja i nove snage! Hvala publici što je meni dala snagu! Ovo je naša zajednička pobeda! Velika mi je čast da predstavljam Srbiju na Evroviziji u Malmeu - poručila je pobednica na svom "X" nalogu.

Podsetimo, ramonda je prepoznatljivi cvet ljubičastih latica, Natalijina ramonda, simbol je Dana primirja u Prvom svetskom ratu koji se obeležava 11. novembra.

Upravo tog dana je 1918. godine u Francuskoj potpisano primirje koje je bilo na snazi do zaključenja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju 28. juna 1919. godine kada je formalno okončan Prvi svetski rat.

Ramonda raste na istoku Srbije i na planini Kajmačalan gde je srpska vojska pod komandom vojvode Živojina Mišića vodila žestoke borbe protiv bugarskih snaga tokom pripreme proboja Solunskog fronta, uvoda u oslobađanje Srbije u Prvom svetskom ratu.Natalijina ramonda otkrivena 1882. godine. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading