Teya Dora
Foto: Stock/Foto: E Stock

Pevačica Teya Dora pobedila je na večerašnjem takmičenju „Pesme za Evroviziju“.

Haos oko nje ne jenjava, budući da je važila za jednog od glavnih favorita, a evo i ko je Teya Dora!

Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora. rođena je u Boru 1992. godine i srpska je pevačica, kompozitorka i producentkinja.

Teya Dora

Foto: E Stock

 

Prvu numeru objavila je 2018 godine, koja nosi naziv "Da na meni je", a pesma "Džanum, koju je objavila 2023. godine, donela joj je svetsku popularnost.

Teodora je prvo bila fokusirana na komponovanje, i stvorila je mnoge hitove za naše poznate izvođače, među kojima su i Nataša Bekvalac, Nikolija, Anastasija Ražnatović, Jovana Nikolić i drugi.

Teya Dora

Foto: E Stock

 

Marta 2023. godine je objavila singl ,,Džanum" za televizijsku seriju ,,Južni vetar: Na granici". Pesma je ostvarila neverovatan uspeh i postavši viralna na društvenoj mreži TikTok. ,,Džanum" je 22. maja 2023. godine zauzeo četvrto mesto na globalnoj top-listi najviralnijih pesama na Spotifaju.

Teya Dora je u junu takođe postala treći srpski izvođač koji je prešao milion mesečnih slušalaca na tom striming servisu. Drugo dvoje muzičara, Konstrakta i Luke Black, su doživeli taj uspeh neposredno nakon učešća na Pesmi Evrovizije. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading