Zlatin brat
Foto: Privatna arhiva/Preentscreen

Brat pevačice Zlate Petrović, Đorđe Đorđević Piloš, preminuo je u bolnici gde je proveo poslednje dane života. Bio je harmonikaš, kompozitor, a imao je i pesme koje je sam sebi pisao.

Jedna od autobiografskih koju je posebno voleo zove se "Ovaj život što ja živim", a sudeći po stihovima koji kidaju dušu nalik bluz epohalnim remek-delima, Piloš nije odstupao od boemskog i kafanskog načina života.

Preentscreen

 
Zlatin brat

Preentscreen

 

 

"Legenda od čoveka! Mogao je mnogo više da ima... ona gajba piva mu je došla glave. Velika šteta za takvog harmonikaša. Pozdrav za Piloša", "Bavim se muzikom već oko tridesetak godina, ali moram priznati da ovako nešto još nisam čuo. Ovako slaganje harmonije levom i desnom rukom je velika majstorija. Pozdrav Pilošu", "Pesma je fenomenalna. Harmonijski prebogata, nesvakidašnja. Remek delo. Svaka Vam čast. A i lepo pevate. Veliki pozdrav iz Makedonuije", "Ne daj bože da me ovaj čovek sačeka u nekoj kafani, sve bih mu pare ostavio! Veliko poštovanje", ali ni to nisu svi komentari podrške:

 

"Piloše, ovo je vrhunac svega što sam slušao! Hvala ti na ovoj pesmi i veliki pozdrav iz Zagreba", "Virtuoz sa harmonikom. Predivna melodična životna priča. Osećajno otpevana" - samo su neki od komentara na pomenutoj platformi. Vi poslušajte stihove, pa sami procenite koliko su autentični.

Zlata se, podsetimo, oglasila za Alo! i potvrdila da je njen mlađi brat preminuo:

- Tužna sam, najtužnija sam - kratko je rekla za Alo!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading