Evrovizija 2008
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Godine 2007. izbor za pesmu Evrovizije održan je u Helsinkiju, a predstavnica Srbije, Marija Šerifović odnela je pobeduuz pesmu Molitva i dovela Evrosong u Srbiju.

Sledeće 2008. godine Evrovizija je održana u Beogradu, a voditeljski par bili su današnji supružnici Željko i Jovana Joksimović.

Ipak,  naše teniske legende, Ana Ivanović i Novak Đoković zamalo su postali deo Evrovizije.

Predlog tadašnjeg direktora RTS-a, bio je da Ana Ivanović bude voditeljka Evrosonga i to je danima bila udarna tema medija u Srbiji.

Otac proslavljene teniserke i tada je istakao da je taj poziv za Anu bio velika čast, ioak nije mogla da se pridruži ovom takmičenju zbog Rolan Garosa koji se tada održavao.

Evrovizija 2008

Foto: Printscreen/RTS

 

Duška Vučinić, dugogodišnji PR Evrovizije tada je rekla da je to odlična ideja i oredložila da voditeljski duo, rame uz rame sa Anom čini Novak Đoković.

- Ideja je odlična jer su Ana i Novak srpski brend broj jedan u svetu. Nole pri tom važi za velikog šoumena, koji se na sceni ne bi libio da zaigra i zapeva - rekla je ona tada istakavši da bi njihovo pojavljivanje bio odličan marketinški potez, a Novak Đoković, koji je tada imao 21 godinu, ipak se pojavio u Beogradskoj areni kao specijalni gost.

Ana Ivanović izjavila je 2008. godine da da bi joj bila velika čast da vodi čuveno takmičenje.

- Znam da je termin Evrosonga jako blizu Rolan Garosu, pa će sve ići malo teže, ali videćemo - pisalo je tada u izjavi Ane Ivanović na njenom zvaničnom sajtu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading