Izrael
Foto: Printscreen/Printscreen You tube

Evropska radiodifuzna unija odbila je čak dve izraelske pesme za Evroviziju. Nakon odbijanja prve pesme, odbili su i drugu numeru Dance Forever, izjavili su iz ministarstva spoljnih poslova za jedan hrvatski medij.

Inače ova numera je završila na drugom mestu posle October rain, a potpisuju je predstavnica zemlje Eden Golan, te Ron Beaton, Mai Spadia i Vinon Yahal. Stihovi su na engleskom osim nekoliko rečenica na hebrejskom, piše Ynetnews.

Druga pesma, predana je EBU-u unapred zajedno sa prvom.

Plan EBU-a je da diskvalifikuje October rain zbog previše politike,a odbijanja Izraelske javne radiotelevizije da promeni tekst ili melodiju, rešenje za ovaj problem još nije poznato.

Čini se da je Dance Forever koji spominje Hamasov masakr na muzičkom festivalu Nova gde su teroristi ubili 364 učesnika i festivalskih radnika, otevši desetke drugih u Gazu, odbijen iz tog razloga.

 

 

Izraelski predsednik Isaac Herzog rekao je da pokušava da pomogne na bilo koji način kako bi osigurao da ova zemlja ostane u takmičenju, kao i Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Israel Katz takođe je stao protiv odluke, rekavši:

- Dopušteno nam je pevati o tome kroz šta smo prošli - rekao je on, misleći na masakr Hamasa.

Izraelski rukovodioci nastavljaju da traže rešenje s EBU-om, ali izvori uključeni u rasprave kažu da su pesimistični po pitanju saglasnosti oko rešenja.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading