film jorgovani
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Glumci Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić definitivno su jedan od najpopularnijih srpskih filmskih parova, pa su mnoge obradovali svojom najnovijom saradnjoj

Sad ih ponovo posle 15 godina gledamo u novoj romantičnoj komediji pod nazivom “Jorgovani”, otkačenoj i pomalo satiričnoj priči o licu i naličju domaće kinematografije.

Društvene mreže odmah su se usijale, a na njima se deli snimak na kojem Sloboda i Bosiljčić pevaju hit Vesne Zmijanac “Kad zamirišu jorgovani”, sada su se oglasili i oni i tom prilikom otkrili šta se dešavalo iza kamere tokom snimanja pomenute scene.

- Boske i ja smo u međuvremenu sarađivali u pozorištu, a na jednoj seriji smo se nakratko sreli. Meni je ovaj projekat upravo najizazovniji bio zbog velikog uspeha “Ranjenog orla” koji se i dan danas prepričava. Ta serija se i danas ponovo gleda. Čak u Trebinju postoji i kapija posvećena toj seriji, koja je velika atrakcija i druga je po redu posećenosti turista u tom mestu. Meni je ovde bilo i izazovno da ne ponovimo ono što ste do sada videli, kada smo nas dvoje u pitanju. Želeli smo da nas vidite u nekom drugom svetlu i drugom odnosu, tj. da pokažemo neku drugu stranu. Zapravo glumački sve ono što ste viđali u “Ranjenom orlu”, ovde nećete videti. Sve će biti surovije, drugačije i životnije, dok je tamo sve bilo romantično i možda na momente, nedodirljivo i nerealno. Ovde su malo realnije okolnosti u pitanju i samim tim i naša reakcija i naša gluma - rekla je između ostalog Sloboda Mićalović, a potom je reč dobio i Ivan:

- Siniša i David su mladi ljudi koji imaju potpuno drugačiju perspektivu sveta i ovog posla i onda se ovaj film našao tačno u centru između našeg i njihovog iskustva. Stvorio se jedan veoma zanimljiv proizvod. Puno smo radili, ne samo Boba i ja, nego svi koji smo u Pozorištu na Terazijama radili “Maratonce”.... Ja sam igrao Mirka Topalovića i to je bila moja velika pozorišna šansa jer sam do tada tumačio neke heroje i mislio sam da su svi sve videli od mladog glumca, a onda mi je 2008. godine Kokan Mladenović dodelio ulogu blesavog čoveka i to je za mene bio korak dalje. Video sam da je do sada u našem ostvarenju najintrigantnija replika iz “Maratonaca” Dušana Kovačevića “Tišina, sad malo ona”. I u ovom filmu osećam takođe veliku šansu, jer imamo koncept filma koji će u kinematografiji ali i za mene i Bobu, biti korak napred - rekao je Bosiljčić za Blic".

Podsetimo, u filmu, koji kao producent potpisuje Zoran Janković i Košutnjak film, ostale uloge su poverene proverenoj glumačkoj ekipi: Gordanu Kičiću, Mimi Karadžiću, Isidori Janković, Jovanu Jovanoviću, Jani Bjelici, Nebojši Dugaliću, Pavlu Čemerikiću, Nenadu Okanoviću, Vahidu Džankoviću i Petru Vasiljeviću.

Svečana premijera filma “Jorgovani” biće održana 27. februara u okviru takmičarskog programa 52. Međunarodnog filmskog festivala - FEST, a od 29. februara biće dostupan u svim bioskopima u Srbiji i regionu u distribuciji Art Viste.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading