SLAVICA JE ZASLUŽNA ZA SVE Vanbračni sin Marinka Rokvića otvoreno o odnosu sa braćom
Foto: Alo/Printscreen

Vanbračni sin pokojnog Marinka Rokvića jednom prilikom govorio je o odnosu s ocem i polubraćom i otkrio da je za sve najzaslužnija Slavica.

Pevač Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra 2021. godine, posle borbe sa teškom bolešću, a iza sebe je ostavio unuke i tri sina, Nikolu i Marka koje je dobio u braku sa suprugom Slavicom i vanbračnog sina Daria. Kada je Marinko preminuo, Dario se od njega oprostio potresnom porukom.

- Teška srca govorim zbogom legendi. Počivaj u miru, tata. Volim te. Pazi na nas dok se ne sretnemo ponovo - napisao je tada.

Dario je bio u odličin odnosima s ocem, kao i polubraćom, a za to je najviše zaslužna pevačeva supruga Slavica Rokvić. Slavica je oduvek slovila za posebnu ženu kojoj je na prvom mestu uvek bio sklad u porodici. Ništa nije prepuštala slučaju, pa tako nije želela da dozvoli da Marinkov vanbračni sin odrasta bez oca. Pored toga, bila mu je glavni vetar u leđa u karijeri, dok je od naslednika uspela da stvori vredne, poštene i dobre ljude.

Marinko je 1980. godine imao avanturu iz koje je rođen njegov najstariji sin Dario. Priznao je sina čim je utvrdio očinstvo, a 1984. godine je upoznao Slavicu koja je iz Zagreba došla u Beograd. Sledeće godine su se venčali i dobili sina Nikolu, a dve godine kasnije Marka.

- To se desilo... Mislim desilo se kako se desio. On se rodio iz nekog, da kažem, susreta. To nije bila veza niti zabavljanje, pa ja jednostavno nisam bio siguran da je dete moje. I zato sam rekao da mi je tad bila ta pamet ja bih odmah otišao i proverio. Međutim, mladost, ludost... Ja tad nisam bio ni oženjen - rekao je Marinko svojevremeno za medije.

Slavica je naime zaslužna za to što je Marinko priznao sina, pa je tada ubrala velike simpatije i podršku javnosti. Može se reći da Dario danas zahvaljujući njoj ima harmoničan odnos sa celom porodicom. Za razliku od nekih svojih kolega, Marinko nikada nije želeo da opovrgne očinstvo, te je otvoreno priznao da ima vanbračnog sina koji je rođen u Sarajevu, iako je veza sa njegovom majkom Milom bila kratkog daha.

- Mama mi je rekla da idemo da upoznam oca. Bio sam uzbuđen, bilo je lepo. Kada smo se ugledali, on me je zagrlio i poljubio. Sledeći put smo se videli u Beogradu, kada sam imao devet godina, tada sam se već malo opustio - ispričao je jednom prilikom Dario, koji se davnih dana sa majkom odselio u Kanadu.

Mada nisu imali zajedničko detinjstvo, Nikola, Marko i Dario imaju veoma blizak odnos i posećuju se kad god mogu.

- Za to što smo ovakav trojac možda je najzaslužnija njihova majka Slavica. Vodila me je sa njima na letovanje, na Marinkov novogodišnji nastup... Svaka joj čast, neko drugi me ne bi tako prihvatio - rekao je Dario.

Dario je sa Marinkom bio u kontatku do njegove smrti:

- Bio je jako ponosan na sve nas, šta smo postigli i kako smo dobri roditelji prema našoj deci. Velika je stvar što smo bliski. I moja, Markova i Nikoilna deca su bliska. Sinovi ne slušaju Marinkove pesme, jer ne govore srpski, ali su svesni da je njihov deda bio velika zvezda -  otkrio je Dario i priznao da je od oca nasledio to da je vredan, ali ne i talenat za pevanje.

Dario i danas živi u Kanadi sa Portugalkom Nadiom koja mu je podarila dva sina: Romea i Matea.

Marinkova supruga nikada nije pravila razliku među njima, a to je i javno pokazala.

- Kažu da kruška ne može da padne ispod drveta jabuke. Za vašeg oca i mene porodica je bila svetinja. Ponosna sam majka jer ste ti, Marko i Dario sa svojim predivnim ženama i dečicom napravili male hramove ljubavi od svojih porodičnih gnezda gde svaka molitva iz srca i duše prerasta u životnu radost - istakla je Slavica i dodala:

- Radujmo se zajedno, deco moja draga - reči su koje je Slavice Rokvić uputila i Marinkovom vanbračnom sinu. Ona je ovim svojim postupkom  oduševila korisnike Instagrama i dobila veliki broj lajkova za komentar.

Marinko je na vrhuncu karijere 1984. godine, sasvim sličajuno upoznao mladu medicinsku sestru Slavicu kod dobrog prijatelja. Čim je ugledao, očarala ga je svojim pogledom i celokupnim izgledom. Znao je da je baš ona prava žena za njega.

Odmah je poželeo da je osvoji, ali nije sve išlo glatko. Njeni roditelji su bili oštri protivnici njihove veze, jer su smatrali da će zbog njegove popularnosti i karijere pevača kao što to obično biva i ta veza brzo otići  u propast. Ipak, ispostavilo se da to nije bilo tako. Marinko i Slavica stupili u brak već 1985. i ostali su zajedno narednih čak 36 godina.

Podsetimo, njihovi odnos je bio vrlo turbulentan, te su se jedne priliče čak i zvanično razišli. Ipak, posle kratkog vremena pomirili su se. Kako bi ispravio nepravdu Marinko se odlučio da svoju izabranicu ponovo odvede pred oltar. Slavica mu je bila najveći oslonac i u najtežim danima borbe sa opakom bolešću.Uz sinove, nije mu dozvoljavala da posustane, te mu je do poslednjeg dana bila predana.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading