Marina i Džej
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Dragan Jakovljević, predstavljen kao scenarista, novinar, reditelj i narator mnogih dokumentarno-igranih serija, ali i veliki prijatelj Džeja Ramadanovskog, ispričao je da pesma Nedelja, nije delo Marine Tucaković i njenog supruga Fute.

On je, naime, otkrio kako je mnogo neistina u filmu Nedelja o životu Džeja Ramadanovskog, a onda ispričao i priču oko pesme.

- Što se tiče filma Nedelja tu ima mnogo neistina, a što se tiče istoimene pesme to je išlo ovako. Džamba kad se posvađa sa Nenom, njegovom suprugom, on se napije i ide ili da puca i pravi neke kavge ili piše pesme. On je mnoge pesme napisao mnogim pevačima. I Džeju je napisao mnogo više pesama, ne samo Teško je živeti - istakao je Jakovljević pa nastavio:

- Skoro sam se čuo sa Zoranom Smilićem koji je muzičar. Bio je tu i jedan Grga koji je svirao kod mene u restoranu i hteo sam baš da pitam Zorana kako se Grga preziva. Džamba je došao jedno veče pijan i bio je odsečen od svega. Na salveti je pisao reči. On je inače bio poeta za razliku od Džeja. Kažu Džej napisao pesmu. Kakav Džej, on nije imao veze sa tim. Tada su Grga i i Zoki Smlić, obojica muzičari hvatali taktove i napravili tu melodiju. Baš tu melodiju koja je i snimljena. Ja posle pročitam u novinama da je tekst Nedelje pisala Marina Tucaković - zaključio je Dragan.

Tvrdi da je Marina, koja je važila za jednog od najvećih tekstopisaca sa ovih prostora, nesporno veliki autor koji je iza sebe ostavio mnogobrojna dela, ali da je ponekad radila i sledeće:

- Bez ikakve uvrede, Marina je bila žena visokog kalibra i jako cenjena. Mnoge uspešne pevače je izgurala, na kraju krajeva i Džeja. Ali zna se da je ona ponekad uzimala tuđe tekstove i dopisivala par reči. Ili je kupovala tuđe tekstove od raznih muzičara. To nije nikakva tajna i ne radi se zapravo ni o čemu lošem. Ona je, dakle, taj tekst za Nedleju nešto doradila, ali melodija je ostala ista. Znači autor je Džamba - ispričao je Jakovljević u jednoj emisiji na Kurir televiziji.

Podsetimo, Džej i Marina su pored saradnika takođe bili i jako veliki prijatelji .

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading