Milos Bikovic
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Glumac Miloš Biković izbačen se iz treće serije serije "Beli Lotos", a sada je otkriveno i ko će ga zameniti.

U pitanju je njegov kolega Džulijan Kostov, bugarski glumac, koji će igrati ruskog lika kojeg je prvobitno trebalo da tumači Biković, piše "Deadline".

Podsetimo, Miloš je izbačen iz projekta u petak nakon što ga je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine na društvenim mrežama optužilo da podržava genocid i kršenje međunarodnog prava, posle čega je nastao sveopšti haos.

Iako između produkcijske kuće HBO i glumca Miloša Bikovića neće doći do saradnje u trećoj sezoni serije" White Lotus", on će biti u potpunosti isplaćen kao da je i igrao u njoj, potvrđeno je za domaće medije. 

Bikovića je ovo pogodilo, a dobio je veliku podršku od svojih kolega, prijatelja i saradnika.

Podsetimo, nakon što je zamenjen u seriji, Biković je izdao zvanično saopštenje koje prenosimo u celini:

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi, rekao je Biković.

- Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - zaključio je Biković.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading