Milić Vukašinović
Foto: Alo/Printscreen

Roker Milić Vukašinović prošle godine je imao infarkt. Pre toga je operisao nogu, a zaradio je i bolničku bakteriju koja mu umalo nije oduzela život.

O svom zdravstvenom stanju muzičar je govorio u više navrata, a sada o njemu progovorile i komšije, koje kažu da je dosta smršao nakon zdravstvenih problema i boravka u bolnici.

- Uvek je bio mršav, ali je sada kost i koža, pa sam se uplašio da mu je još gore, ali on kaže da sada ide malo nabolje. Pohvalio mi se da možda neće ni morati na tu drugu operaciju srca, što je doba vest. Svašta ga je snašlo, ali iskreno njegov način života je došao po danak - rekao je komšija koji već dugo poznaje Milića i dodao:

- Retki su bili momenti kada je on bio trezan ili bez opijata. Zavideli smo mu što živi 200 na sat, ali sada on zavidi nama na zdravlju i vitalnosti. On je u duši dobar čovek iako ga mnogi tako ne doživljavaju zbog psovki i “poganog” jezika. Suzana ga je smirila i sredila. Da ona ne brine o njemu, ko zna šta bi bilo sa njim odavno. Ona je narodska žena, uvek se lepo javi i popriča.

- Pitali smo je kako mu je sada, zakačio ih je bio neki virus pored svega što im se desilo. Ali bore se. Ona dolazi često, kupuje namirnice i sve što im je potrebno. Jedina razlika, što njemu više ne kupuje cigarete, prestao je da puši kada je shvatio da može da ostane bez noge - kazala je radnica obližnje prodavnice u kojoj uglavnom Suzana kupuje namirnicee, a jedna od mušterija je dodala:

- Videla sam ga jedan dan, mislim da se vraćao iz bolnice. Nosio je masku i izlazio iz taksija sa Suzanom. Lagano se kretao, ona ga je pridržavala. Promenio se, ali kažu da mu je sada malo bolje. Moja ćerka je juče srela Suzanu, pa joj je rekla da se izvukao. Drago mi je zbog njega, težak je to život kada izgubiš dete.

Kako kažu, svi su mu nudili pomoć.

- Hteli smo da pomognemo, ko kako može. Iako je često iritirao komšije vikanjem i svirkama u stanu, sve mu se to briše jer je umetnik.

Jedan od komšija je otkrio da je bio užasan period kada mu je ćerka preminula.

- Nismo znali ni šta da mu kažemo, ni čime da ga utešimo. Kretao se kao senka. Ćutao je i često sedeo tu na klupici sa pogledom u daljinu. Nismo navikli da je on tako tih. Od bučnog čoveka samo je uvenuo. I kada smo mu izjavljivali saučešće, skoro da nije imao reči. Teško je bilo gledati ga takvog, onda se i razboleo. Prosto nije isti čovek - rekao je komšija za "Blic".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading