Rene Bitorajac
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Hrvatski glumac Rene Bitorajac svog šesnaestogodišnjeg sina ispisao je  iz Prve ekonomske škole u Zagrebu.

Kako glumac tvrdi, njegovog sina je profesor gurnuo i nogom udario po zadnjici jer je žvakao žvakaću gumu na času.

Rene Bitorajac je odmah o tome obavestio direktorku, razrednu i Agenciju za obrazovanje. Međutim, kako kaže, nakon tri meseca, nezadovoljni postupanjem nadležnih u školi, ispisali su sina iz škole.

Bitorajac se, naime, oglasio na mrežama nakon slučaja u jednog zagrebačkoj školi gde se profesor potukao s učenicima. Tada je izneo tvrdnje da je njegov sin od profesora doživeo neprijatnost zbog čega ga je i ispisao iz škole. 

- Podstaknut ovim događajem koji možda i nema puno dodirnih tačaka s mojim, podelio bih s onima koje zanima i kojima se da čitati, jedno vlastito iskustvo po istinitom događaju. Pre puna tri meseca, kao prof. fizičkog vaspitanja u Prvoj ekonomskoj školi, traži od mog sina da ispljune žvakaću. Kada je on bez ikakvog pogovora krenuo da je ispljune, profesor ga je odgurnuo rukama u leđa, međutim, nezadovoljan valjda inercijom kojom je moj sin pruživši blagi otpor poletio, ponižavajuće ga još više udara ga nogom u zadnjicu i to prilično jako, pred celim razredom - započeo je glumac.

- U trećem srednje, u pubertetskoj dobi kad se mladić razvija u muškarca, "profesor" u obrazovnoj ustanovi, ponižava ga i udara nogom u zadnjicu. Sin, da zadrži barem malo dostojanstva nakon takvog poniženja jedino što može je zadržati žvaku, nakon čega biva prijavljen. Dolazi kući ljut, krvavih očiju i ispriča kako mu je prvi nagon bio da vrati profesoru istom merom. Ne! Bravo, sine, što nisi! Prvi nagon roditelja i razmišljanje zadržaću za sebe, ali bes koji osetiš kad čuješ da ti je dete neki profesor udario nogom u zadnjicu kao profesor u školskoj ustanovi, pogotovo kad znaš da ti se dete stalno žali na istog jer ga ovaj pika rečenicama od kad mu je profesor, teško je opisati - rekao je glumac, pa se osvrnuo na reakciju razrednog starešine.

- Prijavljujemo slučaj razrednici i ravnatelju. Razrednica kaže da joj je profesor rekao da je preterao i da mu je žao. Direktor je zgrožen, kaže da na svakoj sednici o našem sinu čuje samo reči hvale i menja profesora njihovom razredu te prijavljuje slučaj ministarstvu. Sve zvuči kako treba biti, međutim nakon toga 40 dana tišine. U međuvremenu prijavljujemo slučaj i policiji, udaranje maloletnog deteta trebalo bi evidentirati. Nakon toga i mi prijavljujemo slučaj Agenciji za odgoj i obrazovanje te dečjoj pravnici. Ona se javlja nakon više od 40 dana s dopisom da od škole traži izveštaj i tako valjda opravdava svoje postojanje jer otada se više ni ne javlja - zaključio je glumac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading