Željko Samardžić
Foto: Printscreen/Foto: Alo ilustracija

Pevač Željko Samardžić uoči koncerta vidno ushićen obratio se predstavnicima sedme sile, a oko njega bila je njegova porodica koja mu je kako kaže najveća podrška u životu.

Pevač je pričao o poznatstvu sa slavnim srpskim teniserom Novakom Đokovićem i njegovom suprugom Jelenom Đoković:

- Mene su prijatno iznendali kad su pojavili na mom koncertu u Novom Sadu u Spensovoj dvorani.Kad sam ih najavio pred masom sveta 15 minuta su u sav glas vikali "Nole" a meni je puno srce bilo - rekao je on za Kurir.

Podsetimo, Željko Samardžić saznao je da boluje od neizlečive autoimune bolesti, koja se zove Hašimoto sindrom.

Naime, godinama je ovo uticalo na njegov život, a sada uspeva da svoje stanje drži pod kontrolom i trudi se da drugima bude uzor i da podigne svest o ovoj bolesti.

Veoma veliki broj ljudi boluje od ove bolesti, a da za to i ne znaju. Hašimoto napada tiroidnu žlezdu, a ona je zaslužna za proizvodnju hormona značajnih za mnoge funkcije u telu, pa je osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često umorna, dobija na kilaži, a uočljive su i promene na koži i kosi.

Samardžić je morao da promeni život iz korena, od navika do ishrane i da redovno uzima terapiju.

- To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to. Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao - rekao je pevač koji je zbog ovog obolenja iz korena promenio svoj stil života.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading