Dino merlin
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Bosansko-hercegovački kantautor i pevač Dino Merlin, zgrnuo je pravo bogatstvo koncertima, kako u Beogradu, tako i širom regiona.

Dino je rasprodao mesecima unazad i koncerte u Zagrebu, a cene nisu bile nimalo niske.

Najjeftinija ulaznica bila je za parter, po ceni od 35 evra, a mesta na tribinama prodavali su u nekoliko kategorija, od 30 do 45 evra, s tim da su najjeftinije imale ograničen pogled. Najvatrenija publika kupovala je mesta u “fan pitu”, za koji je karta koštala 70 evra. Za one koji uz moziku vole da pijuckaju u miru, u prodaji su bila mesta za VIP barskim stolovima, koja su iznosila po 120 evra. Svi oni koji vole intimu mogli su kupiti da mesto u VIP loži po ceni od 130 evra ili u salonu po ceni od 80 evra.

Ulaznice za parter bile su najpovoljnije, nakon onih za tribine koje su imale smanjen pogled na pozornicu. Merlin je sa 22.000 prodanih ulaznica po večeri oborio rekord posećenosti. Uzevši u obzir cenu ulaznice za parter, koji je bio najpovoljnija kategorija s pogledom usmerenim prema bini, i podatak da je na jednom koncertu bilo 22.000 ljudi, Dimo je za koncert uzei 770.000 evra, a za četiri nešto više od 3.000.000 evra.

Dino Merlin je i u Beogradu održao četiri koncerta, ali po računici koja se pojavila u medijima, zaradio je milion evra manje nego u Zagrebu. Naime, zakup u beogradskoj Areni za jedan koncert iznosi 25.000 evra, što znači da će pevač morati da plati 100.000 evra za četiri nastupa, a karte su koštale od 3.000 do 15.000 dinara. Čak i kada plati zakup i porez na dobit, Dino je navodno zaradio po koncertu uzeo 615.380 evra, a kada se ta cifra pomnoži sa 4 koncerta, dolazi se do iznosa od 2.461.000 evra, piše "24sata.hr".

Komentari su podeljeni, a bilo je i onih koje su ove cifre veoma razbesnele.

Podsetimo, pre Dina pet koncerata za redom održala je Aleksadra Prijović, ali ona nije ipak zaradila manje od bosanskog pevača.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading