Sin Mirka Kodića
Foto: Alo/Printscreen

Naslednik harmonikaša Mirka Kodića, mladić Aleksandar Kodić, preminuo je u 30. godini, što je celu porodicu zavilo u crno. O tome je danas po prvi put javno progovorio njegov otac Mirko.

Kako je naveo, dok je živ preko usta nikada neće prevaliti da je ostao bez sina i da je Aleksandar mrtav.

- Kako se osećam... nekako čudno. Borim se sam sa sobom. Neki put se nedam, hrabar budem, a neki put padnem da ne mogu da objasnim. Doživeo sam takav šok... On je bio isti ja, bio je moj ljubimac. Voleo je da živi 200 na sta. Voleću ga dok god sam živ. Voleo je lepe stvari, devojke, Crvenu Zvezdu, Beograd... On je bio moj ponos! Radio je kod Dejana Bodiroge u restoranu, koji ga je mnogo voleo. Njegovi drugari iz Crvene Zvezde su mi uvek govorili: ''Kakvog sina imaš...'' Njega je Bog uzeo za sebe. Bogu je trebao više nego ovom svetu, jere na ovom svetu imaš uvek neke jurnjave, sad imaš sutra nemaš, sad si okej, sutra nisi... Zato je njega Bog uzeo, da gore ima mira. Njega su svi voleil na poslu. Nikada nije bio problematičan dečko - započeo je priču Kodić i priznao šta mu je jedini spas.

- Moj spas sada je samo moja harmonika... Mogu da se posvetim njoj sada.... Još uvek je nisam uzeo da sviram za svoju dušu! Zvali su me na Kolarcu da sviram. Pitao sam njegovu mamu da li da idem jer nije prošlo ni 40 dan... Ona je rekla: ''Moraš da ideš, njegova dušica je još tu i naljutio bi se da ne odeše'!' Izašao sma na scenu i dobio takve ovacije koje nikada nisma doživeo! Na kraju mog nastupa ceo Kolarac je bio na nogama, u znak poštovanja prema meni i mog sina Aleksandra! Hvala Beogradskoj publici na tome! Ujutru je došao moj drug da mi pomogne da neke cigle pomerim. Mi smo to slagali kada je zazvonio telefon. Čuo sam njegovog kuma Matiju koji je tražio Silviju, moju sadašnju ženu... Dao sam mu Silviju. Moramo da krenemo na Karaburmu, nešto nije dobro, ali krećemo odmah. Ja sma je pitao u autu šta je bilo, ali mi ništa nije rekla... - govorio je sa tugom u glasu harmonikaš.

Mirko je zatim opisao najtežu scenu koja ga je zatekla.

- Ušao sma na vrata kod bivše supruge Jasne... Naroda nikad više... Ušao sma u sobu, on je samo ležao. Nikad neću reći da je mrtav... On je za mene uvek živ i neću da se pomirim sa tim.. Počeo sam da ga ljubim, bio je hladan kao stena... Ljubio sma mu obraze, noge, ruke i rekao: ''Aleksandre, 'ajde ustani, nemoj da se šališ''. Nakon toga sam samo izašao iz sobe i shvatio šta se desilo. Tada je nastala tuga pregolema.

Ja još nisam shvatio da ga nema... Mi uveče pričamo, zapalim cigretu za njega i za mene, ujutru kuvam kafu za njega i mene... Imam jednu fotografiju njega u u kući na kojoj ima polu osmeh, pa ga pitam: ''Što se tako smeškaš, a ja ovako razvaljen od života?'' Taj njegov poluosmeh mi daje snagu. Mi smo izgubili princa iz naše kuće, da nastavim dalje moram, ali ne mogu da se pomirim - priča Kodić.

Mirko je otkrio šta je uzrok Aleksandrove smrti i šta je pisalo u izveštaju Hitne pomoći.

- Svašta su pisali... Neki da je imao bolove u stomaku, neki da se žalio na umor! Ma ništa od toga nije bilo! Nikada nije bilo bolestan, možda neka prehlada, ali ništa ozbiljno! U nalazu hitne pomoći piše da je samo prestalo srce da kuca i to je to - naveo je muzičar.

- Jedna stvar je jako interasantna. Aca je sahranjen je na Lešću. Kad je bio pomen za 40 dana... Ja sam subotu pre pomena njemu rekao ''Pošto te nisam oženio, doći ću da ti odsviram Zvezdinu pesmu za 40 dana koju je voleo. Dan pre toga ja dobijem temperaturu, povraćam, bilo mi je užasno. Na pomen sam bio u krevetu, nisam mogao da ustanem, pao sam iz kreveta! Kada se moja supruga vratila, izmerila mi je temperatura 36.6... Faktički on nije želeo da mu ne sviram, da ne nosim harmoniku... - rekao je Mirko.

- Mojoj bivšoj supruzi je veoma teško! Mnogo više nego meni! Teže joj je mnogo. U odličnim smo odnosima. Ona nema sada nikoga, bukvalno je skroz sama sada, ali ja sam uvek tu za nju... Uvek sam tu da joj pomognem! Kakav bi ja to čovek bio da odbaim svoju suprugu, bio bih nečovek - zaključio je Kodić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading