Žarko Laušević
Foto: Printscreen/Foto: Alo/ilustracija

Vest da je Žarko Laušević preminuo u 63. godini, posle kraće i teže bolesti, rastužila je ceo region.

Posle kratke borbe sa teškom bolešču, potvrdila je njegova porodica, a danas je u domaćim medijima osvanula i čitulja za pokojnu legendu domaćeg glumišta.

Žarko Laušević se pridružio čitavoj  plejadi legendi srpskog glumišta koje su nas nažalost tragično napustile u poslenjih sedam godina. 

Počev od Dragana Nikolića, Ljubiše Samardžića, Velimira Bate Živojinovića, Milene Dravić, Miše Janketića, Nebojše Glogovca, Milana Gutovića...

Žarko

Foto: E stock

 

Dragan Nikolić - mart 2016. 

Dragoslav Dragan Nikolić (Beograd, 20. avgust 1943 — Beograd, 11. mart 2016) bio je jugoslovenski i srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac. Zbog stila glume je od strane obožavalaca okarakterisan kao Šmeker sa karakterom gospodina.

Milorad Mandić - jun 2016. 

Milorad Mandić Manda, proslavljeni glumac preminuo je 15. juna 2016. godine. Manda je iznenada preminuo na sceni UK "Vuk Karadžić" u Beogradu, kad mu je pozlilo za vreme predstave. Bio je to dan koji je potresao ne samo glumački svet, već i sve one koji su Mandu poznavali odmalena, gledajući ga u “S one strane duge”.

Velimir Bata Živojinović - maj 2016. 

Velimir Bata Živojinović izgubio je svoju najtežu bitku 22. maja 2016.Legenda srpskog i jugoslovenskog glumišta Velimir Bata Živojinović (82). 

Nebojša Glogovac - februar 2018. 

Vest o smrti Nebojše Glogovca nikoga nije ostavila ravnodušnim. U 47. godini života preminuo je od teškog oblika karcinoma pluća. Naime, dramski umetnik je u decembru 2017. 

Milena Dravić - oktobar 2018. 

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je 2018. godine u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini. Filmska, pozorišna i televizijska glumica, slovi za najveću divu na prostoru bivše Jugoslavije.

Mihailo Janketić - maj 2019. 

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u Beogradu u 81. godini.U raskošno bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Neda Arnerić - 2020.

Proslavljena glumica, Neda Arnerić je preminula 10. januara 2020. godine, ostavivši iza sebe neutešnu porodicu i sve one koji su voleli njen lik i delo.Važila je za jednu od najvećih lepotica jugoslovenske kinematografije, a njen prerani odlazak je potresao kulturnu scenu Srbije i ostavio veliku prazninu.

Milan Gutović - avgust 2021. 

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolest. On je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Branko Cvejić - 2022. 

Naš legendarni glumac Branko Cvejić preminuo je u Beogradu u 75. godini. Nakon što mu je pozlilo tokom probe u pozorištu, glumac se danima borio sa kardiovaskularnim problemima. 

 

@alo_portal Velika tuga! 💔 Srpski pozorišni i filmski glumac Žarko Laušević preminuo je u svojoj 63. godini nakon duge bolesti! #alo #fyp #fypシ #fypシ゚viral #žarkolaušević ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading