Radoš i Žarko
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Vest da je Žarko Laušević preminuo je potresla mnoge na našoj javnoj sceni. 

Glumca su mnogi voleli i cenili, a među njma je i Radoš Bajić u čijem filmu "Heroji Halijarda" je legendarni Lauš imao jednu od poslednjih uloga. 

- Crni dan je osvanuo za našu kulturu, kinematografiju i filmsku umetnost. Tamo odakle se niko nikada nije vratio otišao je jedinstveni, veliki, neponovljivi i najveći – Žarko Laušević. Bila mi je čast da sarađujem sa njim i da mu budem prijatelj. Poslednji aplauz upućen njemu na premijeri našeg filma „Heroji Halijarda“, pre nešto više od mesec dana - trajao bi večno da ga on sam nije prekinuo. Sve je to veliki Lauš zaslužio. Moju veliku žalost i osećanje nenadoknadivog gubitka, dele svi u našoj produkciji „Contrast studios“ - uz izraze dubokog saučešća koje upućujemo njegovoj porodici - stoji u saopštenju Kontrast studija i Radoša Bajića.

Podsetimo, Žarko je preminuo danas u 63. godini života.

Žarko Laušević je zbog ozbiljnih problema sa plućima krajem avgusta hospitalizovan u „Bežanijskoj kosi“.

Uprkos teškim terapijama, Žarko je radio iz bolničke postelje, a nadu u izlečenje dalo je i to što je pušten kući. 

Sam je izrazio želju da se pojavi na premijeri filma "Heroji Halijarda" čime je događaj učinio ekskluzivnijim, a njegova pojava je mnoge kolege dovela do suza. 

Iako je tada napustio bolničku postelju, Lauševiću je propisana stroga terapija i redovno praćenje stanja. 

 

@alo_portal Velika tuga! 💔 Srpski pozorišni i filmski glumac Žarko Laušević preminuo je u svojoj 63. godini nakon duge bolesti! #alo #fyp #fypシ #fypシ゚viral #žarkolaušević ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading