Branislav i Žarko
Foto: ATA IMAGES/Foto: Alo/ilustracija

Proslavljeni glumac Žarko Laušević preminuo je danas u 63. godini života, a vest o smrti potresla je čitav region.

Povodom gubitka glumačkog velikana za Alo! se oglasio Branislav Lečić koji je vidno potresen istakao da će mu Laušević tek nedostajati. 

- Čuo sam tužnu vest i mnogo mi je teško. Teško mi je jer odlaze ljudi koji su mi bliski, a Žarko je bio moj veliki prijatelj i ozbiljan glumac. Znate i sami koliko je on bio značajan i za moju i za sve ostale generacije, on je obeležio moju ulogu u seriji "Sivi dom". Sve knjige koje je napisao su za izuzetnu pohvalu - istakao je Branislav, pa dodao: 

- Bio sam sa njim u kontaktu sve vreme, i kada je bio u Americi i kada je bio ovde, a mislim da će mi zapravo tek nedostajati. On je bio izuzetno svestran, glumac, pisac i čovek sa dušom koji je prilično propatio. Sticaj nesrećnih okolnosti doveo ga je u situaciju da nosi mnogo veći teret od onog koji je zaslužio - poručio je Lečić za Alo! vidno potresen. 

Podsetimo, Žarko Laušević je zbog ozbiljnih problema sa plućima krajem avgusta hospitalizovan u „Bežanijskoj kosi“.

Uprkos teškim terapijama, Žarko je radio iz bolničke postelje, a nadu u izlečenje dalo je i to što je pušten kući. 

Sam je izrazio želju da se pojavi na premijeri filma "Heroji Halijarda" čime je događaj učinio ekskluzivnijim, a njegova pojava je mnoge kolege dovela do suza. 

Iako je tada napustio bolničku postelju, Lauševiću je propisana stroga terapija i redovno praćenje stanja. 

@alo_portal Velika tuga! 💔 Srpski pozorišni i filmski glumac Žarko Laušević preminuo je u svojoj 63. godini nakon duge bolesti! #alo #fyp #fypシ #fypシ゚viral #žarkolaušević ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading