VRATIO SE NA DEDOVINU! Oliver Mandić renovirao 4 kuće od po 450 kvadrata, a evo s kim se druži na Tari
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Pevač Oliver Mandić napustio je Beograd, gde dolazi veoma retko, najčešće samo zbog posla, i poslednjih godina živi na Tari i to na ogromnom imanju koje je nasledio od dede i oca. On je tu izgradio pravi raj na zemlji.

Četiri velike kuće, svaka sa površinom od 450 metara kvadratnih, građene u tradicionalnom srpskom planinskom stilu, poslužile su mu kao idealno mesto za beg iz grada i to za vreme prvog udara virusa korona i ograničavanja kretanja u proleće 2020. Kad je shvatio šta mu pružaju Tara i netaknuta priroda, odlučio je da i 2021. provede na obalama Zaovinskog jezera.

- Pre 25 godina, kada sam započeo obnovu imanja na dedovini, planirao sam da napravim centar u kome će se okupljati umetnici različitog profila: muzičari, glumci, baletski igrači, slikari... Tada sam imao 45 godina i bio sam u punoj snazi. Danas, kad sam sve završio, imam skoro 70 godina i nemam snage niti volje da se više bavim time - rekao je jednom prilikom tvorac nekih od najlepših pesama srpske pop i rok muzike.

Od kuća ga svega nekoliko desetina metara deli do Zaovinskog jezera. Izgradio je pontonski most dugačak dvadesetak metara kako bi s njega komotno mogao da ulazi u čamac ili vodu. Deo obale na njegovom imanju ograđen je bovama kako bi kupanje bilo sigurno s obzirom na to da Zaovinsko jezero važi za veoma hladnu i opasnu vodu.

- Uopšte mi nije dosadno. Sviram po šest-sedam sati dnevno i tek sad vidim koliko ne znam. U Beograd dolazim retko, bio sam samo četiri-pet dana u poslednjoj godini. Sve što mi treba imam na Tari. Kad se uželim društva, blizu mi je Mećavnik, pa odem u posetu Kusti - konstatuje Oliver Mandić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading