vuk kostic
Foto: Privatna arhiva/Foto: Ataimages

Nakon što je skandalozna izjava Vuka Kostića u intervjuu za ruski medij "Sputnjik" o odnosu Srba i Hrvata, postala viralna, na društvenim mrežama pojavio se nastavak pomenutog intervjua.

Glumac u nastavku kontroverznog intervjua izjavio je da smatra da su Srbi i Bošnjaci isti narod, te da mu nije jasno zašto Srbin ne može da bude musliman po veroispovesti, a njegovi zaključci su mnoge razljutili.

- Kod nas je to prešlo sve granice. Smatram i te Bošnjake, za naš narod. Ranije smo svi govorili isti jezik, a sad imaš crnogorski, bošnjački. Ja to ne priznajem zato što možeš da govoriš Srpsko-hrvatski ili Hrvatsko-srpski. Isto Hrvati veliko pleme, ali bošnjački ne postoji. Moja generacija ništa nije kriva za te ratove i podele. Lakše bi nam bilo da smo ujedinjeni. Nisam ni neki Jugosloven preterani, ali moraš biti dobar sa komšijama. Užasno poštujem ljude od vere. Imam veliko poštovanje čak u MMA najviše volim te ruske borce to jest Dagistance, Čečene. Ustvari oni nisu ni Sloveni, oni su Avari ljudi, ali imaju tu svoju veru i ja veoma poštujem i mislim da bi nam bolje bilo da smo zajedno. Kako u celom svetu može da bude Francuz musliman, Englez musliman, a Srbin musliman ne može - istakao je on.

Da podsetimo, glumac Vuk Kostić dao je intervju za ruski medij "Sputnjik" u kojem je pričao o odnosu Srba i Hrvata, a njegova skandalozna izjava je šokirala mnoge.

Naime, da se Vuk pita, on bi stavio "Berlinski zid" između teritorije Srbije i Hrvatske kako se, kako kaže, "nikada više ne bismo sreli".

- Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo - rekao je Vuk Kostić i nastavio:

- Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili, hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos.

- Poruka: Nemojte ni pokušavati da se družite, istorija se ponavlja! - naveo je on.

- Figurativno rečeno Berlinski zid - nemamo mi pare za to, ali ušteda bi bila više miliona ljudi dugoročno gledano - dodao je Vuk.

Podsetimo, iako važi za velikog zavodnika, osim sa Jelisavetom Orašanin, Vuk Kostić je ljubio i mnoge druge poznate lepotice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading